Nemzetisport.hu 2010.09.17 20:20 Frissítve: 2015.03.04 01:07

Hét MU-játékos a Premier League álomcsapatában

A Manchester United játékosai dominálnak abban a képzeletbeli álomcsapatban, amit a Premier League állított össze a hivatalos Facebook-oldalán végzett közvélemény-kutatás alapján. A liga a PL valaha volt legjobb tizenegyére volt kíváncsi, a képzeletbeli gárdába hét Manchester United-játékos került be.

Hárman a legnagyobbak közül: Giggs, Schmeichel és Cantona (Fotók: Action Images)

A Premier League a szurkolók véleményére volt kíváncsi, hogy szerintük hogyan állna össze a Premier League álomcsapata? Fontos megjegyezni, hogy itt csak a PL-ről volt szó, az angol élvonalt az 1992–1993-as szezontól nevezik így.

Az ugyebár egyértelmű, objektív tények alapján leszögezhető, hogy a Manchester United a maga 11 bajnoki címével a PL legeredményesebb alakulata. Éppen ezért nem meglepő, hogy az álomcsapatba is a „vörös ördögök" delegálták a legtöbb játékost.

A liga Facebook-oldalán 260 ezren szavaztak, a voksok alapján pedig hét korábbi vagy még most is a csapatban szereplő Manchester United-játékos kapott helyet a  legjobbak között.

Kapusposzton senkit sem ért meglepetésként, hogy a szurkolók a dán Peter Schmeichelt értékelték a legtöbbre. A két szélsőhátvéd pedig Gary Neville és Patrice Evra lett. A különböző fórumokon ez utóbbi döntést kérdőjelezik meg a legtöbben, mert bár kétségkívül a francia remek futballista, de talán annyit még nem tett le az asztalra, mint képzeletbeli társai az álomcsapatban.

A védelem közepe az egyetlen hely, ahol az MU nem képviselteti magát. Ezt a két pozíciót az Arsenal legendája, Tony Adams és a Chelsea csapatkapitánya, John Terry foglalja el.

Steven Gerrard

A középpálya két széle szintén a „vörös ördögöké". David Beckham teljesítményét többre értékelték a szavazók, mint az aranylabdás Cristiano Ronaldóét, az pedig már a voksolás előtt borítékolható volt, hogy a másik szél Ryan Giggsé lesz

Középen Paul Scholes kapott helyet, egyetlen liverpooliként pedig Steven Gerrard került be mellé a csapatba.

A klasszikus 4-4-2-es felállásban „szereplő" álomcsapatba értelemszerűen csak két csatár kerülhetett be, pedig erre a két posztra (is) több „jelentkező" volt.

Thierry Henry

Természetesen az egyik futballista itt is MU-s volt. A francia Eric Cantona nem csak Manchesterben volt népszerű, az öntörvényű csatár mellett pedig az Arsenalban világklasszissá váló Thierry Henryt játszatnák a szavazók.

A 11 nevet visszaolvasva nyugodtan mondhatjuk, hogy így együtt még a pályán is igen ütőképes csapatot alkotnának az előbb említett futballisták. Ha pedig probléma adódna, akkor Sir Alex Ferguson kaphatna elő valamit abból a bizonyos cilinderből. Merthogy a legjobb menedzsert is megválasztották. Ő is Manchesterből érkezett...

A PL ÁLOMCSAPATA 
 
Schmeichel
 
G. Neville Adams Terry Evra
    
Beckham Scholes Gerrard Giggs
    
  Cantona Henry  
    
Menedzser: Sir Alex Ferguson
2023.09.30 17:08:15

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham nyomása góllá érett, így a londoni csapat elvette a Mersey-partiak veretlenségét.

2023.09.28 23:09:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy egy csapatot úgy lehet fejleszteni, ha az egyénekből kihozzuk a legjobbat, de úgy, hogy ez nem vezet önzőséghez és önzéshez. Változtathatsz, csinálhatsz mást, módosíthatsz a meglévő játékosaidtól függően, de a DNS-ed ugyanaz marad. Az én vagyok a karakterem, a történetem, a családom, a múltam, a játékos-pályafutásom.

2023.09.27 17:39:01

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jobban kezdett a Ligakupában a Leicester City, de a végére kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

2023.09.24 14:41:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt Jürgen Klopp együttesében.

2023.09.16 13:06:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Wolverhampton, vezetett is, de a hajrára felőrölte ellenfelét a Liverpool.