FFT: Didier Drogba utolsó tánca a Chelsea-ben

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 11:22
null
Didier Drogbának 2012-ben összejött a hőn áhított BL-győzelem (Fotó: AFP)
A Chelsea talizmánja, Didier Drogba tudta, hogy a 2012-es BL-döntő az utolsó esélye, hogy megszerezze a legrangosabb európai trófeát, mielőtt a „kékek” legendái szétszélednek. A fordulatos idény során a feszültségtől izzó Stamford Bridge-en elképzelhetetlennek tűnt a diadal. Végül aztán…


A csapatgyűlés vége felé André Villas-Boas ugyanazt a kérdést tette fel mindenkinek. Hitt benne, hogy filozófiájával a Chelsea megnyerheti a Bajnokok Ligáját, de tudni akarta, hogy a többiek is így gondolják-e. Tulajdonképpen arra volt kíváncsi, hogy játékosai mellette állnak-e.

Bármit is gondoltak, mindannyian igent mondtak. Drogbát leszámítva. „Bocsásson meg, de nem hinném, hogy sikerülhet” – mondta a csatár.

A Chelsea 2–1-re kikapott a Bayer Leverkusentől. A házigazdák kései győztes gólja veszélybe sodorta a Chelsea részvételét a kieséses szakaszban, Drogbánál pedig betelt a pohár. Néhány nappal a meccs után, még december előtt Thierno Seydi bejelentette a sajtón keresztül, hogy ügyfele nem írja alá az újabb egy évre szóló szerződést a klubnál. „Didier-nek már nem kell bizonyítania semmit – írta Seydi. – Ott fogja folytatni, ahol a legtöbb pénzt ajánlják neki.”

Három Premier League-, három FA-kupa- és két Ligakupa-győzelmet ért el a Chelsea-vel a 2004-es igazolása óta. A Bajnokok Ligája-diadal viszont a nyolcadik és egyben utolsó, 2011–2012-es idényig nem jött össze. És bár Drogba tényleg nem igazán hitt az edzőben, ez volt az utolsó lehetősége, hogy sikerüljön. Ez volt az utolsó tánc.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik