FFT: Bielsa és a Leeds United nagy visszatérése

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 17:53
null
„Visszaadta a reményt mindenkinek. Egészen új szellemiségű játékot sajátítottunk el” (Fotó: AFP)
Tizenhat keserves év kellett hozzá, de a Leeds újra az élvonalban lehet. A visszatérés kapcsán bosszúsággal, kudarcokkal, edzőket elüldöző, makrancos tulajdonossal, játékosokkal és zokogó szurkolókkal ismerkedhetünk meg.



2018 nyarán megérkezett az elmúlt 14 év 15. vezetőedzője, Marcelo Bielsa, ésaLeeds Unitednél minden megváltozott.

„Visszaadta a reményt mindenkinek – mosolyog Eddie Gray, akinek továbbra is bérlete van az Elland Roadon. – Egészen új szellemiségű játékot sajátítottunk el. Bielsa érkezése után többen látványosan fejlődni kezdtek. A város és a szurkolók megszerették. Ha tizenötezer jegyet kapunk egy idegenbeli találkozóra, el tudjuk adni az összeset.”

„Ezt a hangulatot csak kevés helyen élheted át. A szenvedély és a hagyomány egységbe kovácsol mindenkit” – magyarázta Bielsa tavaly. A Frank Lampardot és a Derbyt érintő kémkedési botrány, amely során a rendőrség a Leeds alkalmazottait tetten érte a Derby edzőpályáján, semmit nem rontott az edző megítélésén.

„Bielsa a mi szemünkben hős – mondja Allman. – Már az is vicces volt, hogy mindenkit felhúzott a leskelődéssel. Mi, Leeds-szurkolók élvezzük, ha utálnak minket.”

A teljes cikket és a klub idáig vezető útját elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik