FA-kupa: Maguire négy közé lőtte az MU-t – a 118. percben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.27. 21:24
null
Harry Maguire győztes gólja a 118. percben (Fotók: AFP)
A Manchester United hosszabbítás után 2–1-re legyőzte idegenben a Norwich Cityt az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott a júliusi elődöntőbe.

A Manchester United összeállítása
Romero – Dalot (B. Williams, 63.), Bailly (Martial, 96.), Maguire, Shaw – McTominay (Matics, 78.), Fred (Pogba, 78.) – Mata (Greenwood, 63.), Bruno Fernandes, Lingard (Rashford, 63.) – Ighalo

Mindkét csapat aktív volt az első félidőben, a felek együttvéve összesen 13 lövési kísérlettel próbálkoztak, igaz, a kaput egyszer sem találták el. Nem úgy Odion Ighalo az 51. percben! A Manchester United nigériai támadója egy felperdülő labdát Tim Krul feje fölött a léc alá emelt, ezzel a második félidő elején megszerezte a vezetést a vendégeknek (0–1).

Ighalo februárban mutatkozott be az MU-ban, azóta már most több gólt szerzett a Unitedben, mint Radamel Falcao (4) és Ángel Di María (4) a manchesteri időszakában.

A Norwich a 75. percben egyenlített, Todd Cantwell az MU 448 perces kapott gól nélküli szériájának vetett véget az FA-kupában – a „vörös ördögök” védelme legutóbb az előző kiírás negyeddöntőjében, a Wolverhampton ellen kapitulált az első számú országos kupasorozatban (1–1).

A „kanárik” Timm Klose kiállítása miatt a 89. percben emberhátrányba kerültek, de megőrizték a döntetlent a rendes játékidő végéig – kellett ehhez Krul nagy védése is Mason Greenwood lövésénél a 96. percben –, így az MU 2016 májusa után ismét hosszabbításra kényszerült az FA-kupában. Ott aztán a 118. percben Harry Maguire begyötörte a továbbjutást érő gólt a Norwich kapujába (1–2).

A Manchester United 30-adszor jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, melynek sorsolását vasárnap, a Newcastle United–Manchester City mérkőzés szünetében tartják.

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Norwich City–Manchester United 1–2
– hosszabbítás után (Cantwell 75., ill. Ighalo 51., Maguire 118.)

VASÁRNAP
14.00: Sheffield United–Arsenal (Tv: Spíler1)
17.00: Leicester City–Chelsea (Tv: Spíler1)
19.30: Newcastle–Manchester City (Tv: Spíler1)

Harry Maguire-t (középen) ünneplik a társak
Harry Maguire-t (középen) ünneplik a társak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik