Angol Ligakupa: Chelsea-hetes, szétlövéses MU-továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 23:09
null
Sergio Romero egy kivédett tizenegyessel a szétlövés hőse lett (Fotók: AFP)
A Chelsea hét gólt szerezve győzte le negyedosztályú ellenfelét, a Grimsby Townt (7–1), a Manchester United azonban csak tizenegyespárbajban tudta felülmúlni a harmadik ligás Rochdale-t az angol labdarúgó Ligakupa harmadik fordulójában, ezzel mindkét sztárcsapat bejutott a legjobb 16 közé.

MANCHESTER UNITED–ROCHDALE

A Man. United összeállítása: Romero – Wan-Bissaka, Tuanzebe, P. Jones (B. Williams, a szünetben), Rojo – Fred, Pogba – A. Pereira, Lingard (Mata, 85.), Chong (D. James, 60.) – Greenwood

Nincs jó formában a Manchester United, a csapat nem játszik sem látványosan, sem kifejezetten eredményesen, de arra talán nem sokan számítottak, hogy Ole Gunnar Solskjaer csapatának még a harmadosztályú Rochdale kiejtése is komoly gondot jelent.

Kétségtelen, hogy a „vörös ördögök” nagy fölényben futballoztak, ám a vezetést csak a 68. percben tudták megszerezni Mason Greenwood találatával, aki a múlt héten győztes gólt szerzett az FK Asztana elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen (1–0).

A 18. életévét jövő kedden (október 1.) betöltő angol tini az elmúlt hét napban több akciógólt szerzett a Manchester Unitedben, mint Marcus Rashford a legutóbbi fél évben…

Nagy kő gördülhetett le ekkor az MU-szurkolók szívéről, ám nyolc perccel később ismét görcsbe rándulhatott a gyomruk, a vendégek ugyanis a 16 éves (és 358 napos) Luke Matheson révén egyenlítettek. A Rochdale ifjú jobbhátvédje 2010 augusztusa óta – amikor Alex Oxlade-Chamberlain volt eredményes az AFC Bournemouth ellen – a legfiatalabb futballista, aki betalált az angol Ligakupában (1–1).

Az utolsó negyedórában a Rochdale játékosainak hátát már nagyon „dörzsölhette a háló”, de kihúzták újabb gól nélkül, kiharcolva a tizenegyespárbajt. A szétlövésben az MU-ból Mata, Andreas Pereira, Fred, Greenwood és Daniel James sem hibázott, a vendégektől azonban Jimmy Keohane lövését Sergio Romero kivédte, így az MU nagy nehezen továbbjutott a 16 közé.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

Reece James (középen) góllal mutatkozott be a Chelsea-ben
Reece James (középen) góllal mutatkozott be a Chelsea-ben

CHELSEA–GRIMSBY TOWN

A Chelsea összeállítása: Caballero – R. James, Zouma, Guehi, Marcos Alonso (Maatsen, 66.) – Gilmour, Barkley – Pulisic, Pedro (Anjorin, 67.), Hudson-Odoi – Batshuayi

Kezdőként három (Reece James, Marc Guehi, Billy Gilmour), csereként beállva két (Ian Maatsen, Faustino Anjorin) fiatal labdarúgó mutatkozott be a Chelsea-ben a negyedosztályú Grimsby Town ellen, de a drukkereknek hasonlóan nagy örömöt jelenthetett Callum Hudson-Odoi visszatérése is, aki Achilles-ín-sérüléséből felépülve öt hónap után léphetett pályára ismét hivatalos mérkőzésen.

A londoni „kékek” nem vesztegették az idejüket, már hét perc után 2–0-ra vezettek, aztán a második félidőben sokáig 4–1-es előnyben voltak, majd az utolsó tíz percben szerzett három gólnak köszönhetően 7–1-es győzelmet arattak – a hetedik gólt épp Hudson-Odoi szerezte.

Rajta kívül betalált még Ross Barkley, Pedro, Kurt Zouma és a debütáló Reece James, míg Michy Batshuayi duplázott.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN TÖRTÉNT

Fennállása során először győzött le két Premier League-csapatot egy Ligakupa-kiíráson belül a Sunderland, amely a Burnley után az élvonalban újonc Sheffield Unitedet is kiejtette (0–1). A West Ham United finoman fogalmazva is kínos vereséget szenvedett a harmadosztályú Oxford United vendégeként (4–0).

A Ligakupa ötvenkilenc éve íródó történetében először nincs másodosztályú csapat a legjobb 16 között, utolsó Championship-csapatként ugyanis a Wolverhampton otthonában a Reading is elvérzett.

Biztos, hogy lesz ugyanakkor harmadik és negyedik vonalbeli együttes a legjobb nyolc között, mivel a szerda esti sorsoláson az Oxford United a Sunderlandet, a Crawley Town pedig a Colhester Unitedet kapta. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a Liverpool az Arsenalt, míg a Chelsea a Manchester Unitedet...

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Brighton&Hove Albion–Aston Villa 1–3
Burton Albion (III.)–Bournemouth 2–0
Chelsea–Grimsby Town (IV.) 7–1
Oxford United (III.)–West Ham United 4–0
Sheffield United–Sunderland (III.) 0–1
Wolverhampton Wanderers–Reading (II.) 1–1 – 11-esekkel 4–2
Manchester United–Rochdale (III.) 1–1 – 11-esekkel 5–3
Milton Keynes Dons (III.)–Liverpool 0–2 – BŐVEBBEN ITT!

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Everton–Watford
Aston Villa–Wolverhampton
Manchester City–Southampton
Burton Albion (III.)–Leicester City
Crawley Town (IV.)–Colchester United (IV.)
Chelsea–Manchester United
Oxford United (III.)–Sunderland (III.)
Liverpool–Arsenal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik