Fiataljaival az élen jutott nyolcaddöntőbe a Liverpool

Vágólapra másolva!
2019.09.25. 20:34
null
James Milner szerezte az első Liverpool-gólt (Fotó: AFP, archív)
A legjobb tizenhat közé jutásért lépett pályára az angol Ligakupában a BL-győzes Liverpool a Milton Keynes Dons ellen, és bár a hazaiak jól játszottak, nem tudták megakadályozni a vendégek 2–0-s győzelmét.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
MILTON KEYNES DONS (III.)–LIVERPOOL 0–2 (0–1)
Milton Keynes,
MK Stadion, 28 521 néző. Vezette: Oliver
MK Dons:Moore – Williams, Poole, Walsh – Brittain, Kasumu (Houghton, 61.), McGrandles, Gilbey (H. Boateng, 72.), Dickenson (Martin, a szünetben) – Bowery, Nombe. Menedzser: Paul Tisdale
Liverpool:Kelleher – Hoever (Van den Berg, 92.), Lovren, Gomez, Milner – Oxlade-Chamberlain (He. Kane, 82.), Lallana, N. Keita (Chirivella, 63.) – Elliott, Brewster, Jones. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Milner (41.), Hoever (69.)

Nézőcsúcsra számítottak Milton Keynesben, és nem is kellett csalódniuk a szervezőknek, mert a BL-győztes vendégjátékára rengetegen kilátogattak. Elsősorban azt remélték, hogy a hazaiak akár meglepetést is okozhatnak, főleg azért, mert a vendégek rengeteg fiatallal álltak fel. Jellemző, hogy a támadók átlagéletkora 18 év volt a Liverpoolban.

Az első félidő szinte kizárólag a vendégekről szólt, az MK Dons nem sokat tudott hozzátenni a meccshez, igaz, amikor helyzetbe került, akkor hatalmas helyzetbe. A Liverpool a remekül játszó, alig több mint 16 éves Harvey Elliott révén kapufát talált, majd a látszólag kilátástalan gyürkőzést egy óriási potya gól billentette a Liverpool felé. A 41. percben ugyanis Milner erős, de nem helyezett lövéséhez rosszul nyúlt hozzá Moore, így a labda a feje fölött a hálóba perdült. 0–1

A találkozó összképe alapján nem sokat adtak volna a hazai feltámadásra a második félidőben, de az MK Dons megpróbálta a lehetetlent. Az 59. percben még a kapufát is eltalálta a hazai csapat, de az utána következő lehetőségeket is elpuskázták, így a futball törvényszerűsége szerint várható volt, hogy a vendégek újabb gólt szereznek. Így is lett, az első gól szerzője, Milner pontos badása után Hoever fejelt a kapuba a 69. percben. 0–2

A folytatásban volt még helyzet itt is, ott is, de a lényegen már nem változtatott, a jobb csapat jutott tovább a Ligakupa legjobb 16 csapata közé.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

93. perc: Vége a meccsnek, küzdött becsülettel az MK Dons, de a Liverpool jutott a legjobb 16 közé a Ligakupában. 0–2

92. perc: Még egy csere jutott a végére, Hoever helyett Van den Berg a pályán.
90. perc: KAPUFA! Elliottnak nem jött össze... Egészen kivételes mozdulattal, belsővel vette célba a kaput, majd a lövése után a lécről jött ki a labda...
85. perc: Brittain tört be szép cselekkel a Liverpool tizenhatosán belülre, és a lövése is csak centikkel kerülte el a jobb fölsőt.
82. perc: Liverpool-csere, Herby Kane érkezett Oxlade-Chamberlain helyére.
78. perc: Elátkozott hazaiak, elátkozott Bowery. Megint ő került helyzetbe, de a lövésébe bevetődtek az utolsó pillanatban. Nem szabadult fel a Liverpool kapuja, most Lovren mentett gólvonalról.
Közben nézőrekord van, 28 521.
76. perc: Ez elképesztő... Bal oldali beadás után Bowery teljesen egyedül fejelhetett 5 méterről, a világon senki sem zavarta, ő pedig az elvetődő Kelleher lábát találta el.
72. perc: Cserélt az MK Dons, Gilbey helyett Hiram Boateng játszik.
71. perc: Nagy lövés! Bawrey suhintotta rá 16 méterre a kaputól, Kelleher szögletre ütötte a kellemetlen bombát.
69. perc: GÓÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZET A LIVERPOOL! Milner kapott labdát a bal oldalon, az ötössel egy magasságban középre adott, nagy lendülettel érkezett Hoever, és az álldogáló védőket megelőzve 6 méterről a léc alá fejelt. 0–2
65. perc: Elliott
kapott ajándéklabdát a hazai tizenhatos előterében, gyenge lövése viszont jócskán fölé szállt.
63. perc: Itt az első Liverpool-csere: N. Keita helyett Chirivella a pályán.
61. perc: Cserélt az MK Dons, Kasumu helyett Houghton a pályán.
59. perc: KAPUFA! Na, ez majdnem bement... Méghozzá az MK Dons veszélyeztetett. Bal oldali beadás után nagyon egyedül maradt a kapu előtt Nombe, aki 6 méterről, estében terelte a labdát a jobb kapufára.
58. perc: Nombe ugorhatott ki egyedül a leshatáron. Nem volt les, ő pedig begyalogolt a Liverpooltizenhatosán belülre, de mielőtt lőhetett volna, Lovren önfeláldozóan szögletre szerelte.
56. perc: Brewster helyzetecskéje sem segített a kissé fázósan üldögélő hazai nézőkön, mert ez is azt jelentette, hogy a kedvenceik kapuja előtt zajlik a játék.
52. perc: Hej, Elliottt! Odaperdült a labda a fiatal liverpooli elé a Dons tizenhatosán belül, ő pedig az ötös jobb sarkáról az oldalhálóba tüzelt.
50. perc: Gomez unta meg, hogy a csatárok nem kerülnek helyzetbe, 22 méterről lőtt, csakhogy jó magasan fölé.
46. perc: A szünetben cseréltek a hazaiak, Dickenson helyére Martin állt.
46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, jobb volt a Liverpool, és bár egy óriási potyával, de megérdemelten vezet. 0–1
45. perc:
Szabadrúgáshoz jutott az MK Dons 35 méterre a kaputól, a beadás azonban lesen találta a berobbanó Britaint.
James Milner nem gyakran lő gólt a Ligakupában, legutóbb 2010-ben volt eredményes...
41. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A LIVERPOOL! Amúgy bődületes potya volt... Történt, hogy egy rövid hazai felszabadítás után Milner pontosan a tizenhatos bal sarkáról jobbal eresztett meg egy sistergőset. A labda középre ment, csakhogy felperdült a kapus kezéből, és fölötte a kapuba hullott... 0–1
33. perc:
Rettenetesen beszorult a hazai csapat a kapuja elé, de egyelőre állja a rohamokat.
28. perc: ATYAVILÁG! Jobb oldalról érkezett a Dons beadása, amely elszállt mindenki feje felett, éppen Gilbey elé, aki 10 méterről, jobbal csúnyán mellé lőtt. A hazai közönség már bent látta...
De ki az a Harvey Elliott? Egy 16 éves, 5 hónapos és 22 napos fiatalember, aki minden idők második legfiatalabb Liverpool-játékosa lett.
26. perc: Ez is majdnem bement! Óriási cselek Elliottól, két védőt is becsapott, majd középre húzott, és lágyan az ötös balsarkánál érkező Milner fejére ívelt, aki nem találta el a kaput... A labda elpattogott a bal kapufa mellett.
25. perc: Jones szép cselekkel tört be a hazai tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt is, de csak a védőket találta el.
22. perc: Kasumu önfeláldozóan mentett egy szögletre tartó labdát bedobásra. Ez tapsra ragadtatta a hazai nézősereget.
17. perc: Milner beadását elvétették a védők, de aztán Oxlade-Chamberlain nem tudott beadni a másik oldalról...
13. perc: EZ MEG ITT KAPUFA! Milner húzta meg a bal oldalon, erőszakosan betört a Dons tizenhatosán belülre, laposan átgurított a másik oldalra, aholHarvey Elliott 4 méterről, teljesen egyedül, pusztán az üres kapuval szemben a lécre bombázott... Elképesztő.
11. perc: MI MARADT KI?! Egy hosszú indítás után Nombe labdát szerzett a határozatlankodó Lovrentől, de mivel kissé kisodródott, nem lőtt kapura a közelében álló Kelleher miatt, ezért inkább visszaugrított McGrandles elé, aki 14 méterről nem találta el az üres kaput...
10. perc: Milner igyekezett a tizenhatoson belülre küldeni a labdát, sikerült is neki, csakhogy Moorekönnyedén lehúzta.
9. perc: Egyelőre nem alakultak ki helyzetek egyik kapu előtt sem, bár a Liverpool valamivel aktívabb.
5. perc: Szemtelenül fiatal a Liverpool csatársora. Az átlagéletkoruk alig 18 év.
3. perc: Nézőrekordra számítanak MIlton Keynesben a Liverpool vendégjátékán. Az eddigi rekord 28 127 néző a Chelea elleni 2016-os FA-kupa-találkozón.
3. perc: Lallana próbálkozott messziről, de ez semmilyen veszélyt nem jelentett, jöhetett a kirúgás.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az MK Dons tiszta fehérben, a Liverpool tiszta pirosban játszik.
Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat az MK Dons–Liverpool Angol Ligakupa-mérkőzés online közvetítésében! Tartsanak velünk!

ANGOL LIGAKUPA
LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Szerdai mérkőzések
Brighton&Hove Albion–Aston Villa1–3
20.45: Burton Albion (III.)–Bournemouth
Chelsea–Grimsby Town (IV.) 7–1
Milton Keynes Dons (III.)–Liverpool 0–2
Oxford United (III.)–West Ham United 4–0
Sheffield United–Sunderland (III.) 0–1
20.45: Wolverhampton Wanderers–Reading (II.)
20.45: Manchester United–Rochdale (III.)
Keddi mérkőzések

Arsenal–Nottingham Forest (II.)5–0
Colchester United (IV.)–Tottenham Hotspur0–0 – 11-esekkel4–3
Crawley Town (IV.)–Stoke City (II.)1–1 – 11-esekkel5–3
Luton Town (II.)–Leicester City0–4
Portsmouth (III.)–Southampton0–4
Preston North End (II.)–Manchester City0–3
Sheffield Wednesday (II.)–Everton0–2

Watford–Swansea City (II.)2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik