Anglia: Nem tanultam Xaviéktól semmit, zsebre tettem őket – Wilshere

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.01.23. 13:26
null
Milyen karrierje lehetett volna Jack Wilshere-nek, ha nem sérül meg ilyen sokszor? (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Jack Wilshere az angol másodosztályú Bournemouthnál kapott edzéslehetőséget. A 36-szoros angol válogatott labdarúgó szerződését októberben bontotta fel legutóbbi csapata, a West Ham United. Az óriási tehetségnek kikiáltott Wilshere Twitteren nosztalgiázott a 2011-es Arsenal–Barcelona Bajnokok Ligája-mérkőzésről – úgy véli, „zsebre tette” Andrés Iniestát és Xavi Hernándezt – olvasható a sportbible.com oldalán.


Az akkor 19 esztendős angol középpályás parádés teljesítményt nyújtott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amelyben az Arsenal a Barcelonával találkozott. A fiatal tehetség Iniestával, Xavival és Busquetsszel harcolt a középpályán. A meccset a londoniak 2–1-re megnyerték, s a lefújás után még Pep Guardiola, a katalánok akkori trénere is topjátékosként beszélt Wilshere-ről, de maga Xavi is megdicsérte.

A jelenleg másodosztályba készülő, de még mindig klub nélküli labdarúgó a hivatalos Twitter-oldalán tartott egy kérdezz-felelek játékot. Az egyik drukker kérdése az volt: „Melyik Barcelona-játékostól tanult a legtöbbet 2011-ben, Iniestától, Xavitól vagy Busquetstől?” Nos, a válasza igen ütősre sikerült.

„Nem tanultam tőlük semmit, zsebre tettem őket” – írta Twitteren az angol.

 


 

Persze nem kell félteni a kommentelőket sem, az egyikük rögtön be is szólt a középpályásnak.

„Bármekkora súlyt tennél a zsebedbe, négy hónapra biztosan kidőlnél.”

Wilshere csak ennyit válaszolt: „Ez jó volt, Liam!”

 


 

És valóban. Az angol középpályás 2008-ban mutatkozott be az Arsenalban, amelynél egészen 2018-ig volt szerződése, 125 bajnokin, összesen pedig 197 tétmeccsen szerepelt az „ágyúsok” színeiben. Sokáig az angol labdarúgás legnagyobb ígéretei közt tartották számon, ám sérülékenysége miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit sokan jósoltak neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik