Guardiola: A Liverpool is jobb menedzserré tett

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 12:24
Andrew PowellPep Guardiola szerint Jürgen Klopp az ő legnagyobb riválisa (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az idény végeztével elhagyja az angol élvonalbeli Liverpoolt Jürgen Klopp. A vörösök német menedzsere 2015-ben vette át a csapat irányítását, nem sokkal később a Manchester City Pep Guardiolát nevezte ki, így Németország (Dortmund–Bayern München) után Angliában is folytatódott a csatájuk, melyből a spanyol jött ki jobban, s öt bajnoki címet nyert csapatával, miközben Kloppék csak egyszer tudtak a csúcsra érni, ám Guardiola elmondása szerint az ő aranyérmeikhez a Liverpool is kellett, amely őt is jobb menedzserré tette.

Jürgen Klopp utolsó Liverpool-mérkőzését vívja vasárnap a Wolverhampton ellen, a búcsú előtt a TNT Sports legnagyobb riválisát, Pep Guardiolát kérdezte kettejük kapcsolatáról.

„Amikor a Liverpool nem nyerte meg a Premier League-et kilencvenhét ponttal (2018–2019) – tudom, hogy most úgy tűnik, kedves akarok lenni – nagyon szerettem, hogy azt érezték, mindent megtettek. Amikor távozom innen és a személyes időszakomra fogok emlékezni, mindig arra emlékszem majd, hogy ő volt a legnagyobb riválisom és hogy milyen hihetetlen csatákat éltünk meg egymás ellen. Hihetetlen elismerés számomra, hogy hat év alatt ötször nyertük meg a Premier League-et, mert legyőztük őket és nagy csatákat vívtunk egy olyan hihetetlen csapattal, mint a Liverpool, hihetetlen menedzserével, stábjával és hihetetlen játékosaival és ezeket a csatákat sosem fogom elfelejteni. Ő volt a legnagyobb riválisom egész karrierem során és ez megtiszteltetés is. Mindenki tudja, hogy a klub jobb menedzserré tett, és a Liverpool is jobb menedzserré tett, efelől nincs kétségem” – fogalmazott Pep Guardiola.

@tntsports "He's been my biggest rival for all my career, and it's an honour" 🤝 As part of his Moments That Made Me, Pep Guardiola shares the importance of his tactical duals with Jürgen Klopp ⚔️ #Football #footballtiktok #mancity ♬ original sound - TNT Sports

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik