Szép pillanat – jelnyelven üzent hallássérült szurkolóinak a Newcastle játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 15:53
„Szeressétek a szurkolókat!”
Mint beszámoltunk róla, a Newcastle United ismét gálázott a Tottenham Hotspur ellen (4–0) az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). A gárda egyik gólja után Dan Burn jelnyelven üzent a kamerán keresztül: „Szeressétek a szurkolókat!”

A mérkőzés alatt a Newcastle-i hallássérült szurkolók egy csoportja speciális „haptikus” mezt viselt annak érdekében, hogy jobban átérezhessék a St James' Park hangulatát. Ezek a felsők olyan érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek a stadion erősödő zaját át tudják alakítani rezgéssé. A felszereléseket a klub szponzora, a Sela és a Royal National Institute for the Deaf (RNID) közötti együttműködése tette lehetővé az Unsilence the Crowd kezdeményezés jegyében. 

Mint ahogy a videón látható, a Spurs elleni mérkőzésen a Sela helyett az RNID-felirat volt olvasható a csapat mezén. Ezekre a felsőkre a szurkolók licitálhatnak, a bevételek egy része pedig az RNID-hez folynak be – áll a klub honlapján.

A jelnyelven üzenő Dan Burn, valamint Kieran Trippier múlt csütörtökön siket szurkolókkal találkozott. A társalgás során brit jelnyelvet (BSL) tanultak, amely két éve lett hivatalosan elismert nyelve az Egyesült Királyságnak. A talkSport értesülései szerint a szurkolók itt megkérték Burnt arra, hogy a mérkőzésen a videóban látott módon jeleljen. A védő pedig meg is tette ezt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik