Több mint két percre megállt a szíve a Luton szívrohamot kapó játékosának

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 14:51
Tom Lockyer felidézte, mi történt vele a pályán (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Luton Town csapatkapitánya, Tom Lockyer tavaly december közepén kapott szívrohamot egy AFC Bournemouth elleni bajnokin. Az életét megmentették, vasárnap pedig a gárda aktuális mérkőzése előtt a Sky Sportsnak idézte fel a történteket.

A 29 éves Tom Lockyer közel hét hónappal azután kapott szívrohamot a pályán, hogy tavaly május végén, a Championship playoffjában, a Coventry City ellen megnyert döntő során is összeesett, amelyet akkor keringési zavar, pitvarfibrilláció okozott. Miután stabilizálták az állapotát, néhány napot kórházban töltött, végül hazaengedték, majd folytatta a pályafutását.

A mostani eset után négy nappal engedtek haza a kórházból, de a pályára még nem tért vissza, és kérdés, hogy visszatérhet-e.

„Jól vagyok, tényleg jól vagyok. Nyilvánvalóan hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy most itt állhatok, és hogy ilyen jó állapotban”mondta Lockyer, de utána bevallotta, hogy nehéz időszak van mögötte, aztán felelevenítette a történteket.

„Egy teljesen normális nap volt, és pont ez a legaggasztóbb az egészben, mert abszolút jól éreztem magam. Szóval kerestem a válaszokat, de tulajdonképpen, amíg nem történt meg a dolog, addig minden rendben volt, egy egyszerű hétköznapnak tűnt” – emlékezett vissza.

„Kicsit nagyobb volt a pánik, mint tavasszal a Wembleyben – folytatta. – Nem tudtam beszélni, nem tudtam mozogni, csak próbáltam felfogni, mi történik velem. Emlékszem, közben az futott át az agyamon, hogy itt most meghalhatok. Elég szürreális gondolat volt.”

Hozzátette, hogy szerencséje volt azzal, hogy egy olyan helyen, a pályán történt meg ez vele, ahol azonnal érkezhetett hozzá az orvosi segítség, és hogy nagyon hálás mindazoknak, akik megmentették az életét.

Elárulta, hogy a Wembleyben történtek után a mellkasa alá helyezett készülék kimutatta, hogy 2 perc 40 másodperce megállt a szíve a Vitality Stadionban. A barátnője és az édesapja egyébként a Luton mérkőzését a helyszínen tekintette meg, így ők látták, mi történik. Az édesanyját és a fivérét később értesítették.

Szívrohama után Lockyer több olyan játékossal is felvette a kapcsolatot, akik átéltek már hasonlót. Többek között Christian Eriksennel is beszélt, aki az Európa-bajnokságon esett össze, de bő fél évvel később visszatérhetett a pályára. A Luton játékosa azonban ezt még alaposan átgondolja, igaz, az orvosok engedélye is kell ahhoz, ha vissza akar térni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik