PL: ebben a mutatóban Szoboszlai Dominik a liga legjobbja

Vágólapra másolva!
2023.12.08. 10:06
null
Szoboszlai Dominik szerezte vissza a legtöbb labdát a Premier League jelenlegi idényében (Fotó: Getty Images)
Újabb statisztikai adat támasztja alá, mekkora hatással van az angol élvonalbeli Liverpool FC játékára a nyáron igazolt Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott csapatkapitánya bár több mutatóban is csapata legjobbja, van, amiben a ligában sincsen párja.

 

Szoboszlai Dominik a Liverpool összes Premier League-mérkőzésén pályára lépett, s hasznos játékkal járult hozzá, hogy Jürgen Kloppék jelenleg az Arsenal mögött kétpontos hátrányban álljanak a tabella második helyén.

A magyar válogatott csapatkapitánya a CF Comps X-oldala szerint a legtöbb labdát szerezte vissza a Premier League mostani idényében a legalább 500 percet játszó labdarúgók közül, ugyanis Szoboszlai 108-cal vezeti a vonatkozó listát, öttel megelőzve a Brentford dán játékosát, Christian Nörgaard-t és kilenccel felülmúlva a West Ham brazilját, Lucas Paquétát.

Az oldal megjegyzi emellett, hogy Szoboszlai a PL-idényben a hatodik legtöbb helyzetet alakította ki. „Micsoda igazolás” – tették hozzá.


Szoboszlai nemcsak a statisztikákkal, hanem látványos megoldásokkal is felhívja magára a figyelmet. A szerdai, Sheffield United elleni bajnokin – melyen ő szerezte a Liverpool második gólját (2–0-s győzelem)– remek labdaszerzés után parádés csellel vert meg egyszerre két védőt.

@liverpoolfc Nicely done #Szoboszlai #Elliott ♬ som original - ᅠᅠ

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik