Liverpool: Mondtam a fiúknak, hogy ez így nincs rendben – Klopp

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.06. 12:32
null
Jürgen Klopp (balra) és Robert Edwards a Luton–Liverpool meccsen (Fotó: AFP)
A Luton–Liverpool (1–1) angol bajnoki után a vendégek részéről Jürgen Klopp menedzser elmondta, hogy mivel nem volt elégedett, míg a hazaiak szakvezetője, Robert Edwards arról beszélt, talán most már elhiszik az emberek, hogy nekik is vannak jó futballistáik.

 

A Liverpool Luton elleni döntetlenje után Jürgen Klopp, a „vörösök” menedzsere először Luis Díaz egyenlítő góljáról beszélt. Mint ismert, a kolumbiai támadónak múlt héten elrabolták a szüleit, az édesapja még mindig fogságban van, a meccs utánDíaz egy közleményt is kiadott ezzel kapcsolatban.

„Csodálatos, hogy erről beszélhetünk – nyilatkozta Klopp Díaz gólja kapcsán. – Érzelemdús és fantasztikus pillanat volt, de az igazi probléma nem oldódott meg. Luchónak (Luís Díaz beceneve – a szerk.) lehetőséget akartunk adni, és ő is ezt akarta, hogy kicsit elterelje a figyelmét. Nem tehet semmit, csak folyamatosan várja a híreket a családjával együtt. Néhányszor edzett velünk, akkor jó kedve volt és ez neki is jót tesz. Vannak pozitív jelek Kolumbiából, ám amit a leginkább hallani szeretnénk, még nem történt meg. Nem edzett sokat, de hogy így csereként is tudta hozni azt a minőséget, amivel ő rendelkezik és gólt tudott szerezni, az csodálatos. A meccs után nem is volt szükség szavakra, csak megöleltük egymást.”

Ezután a Luton elleni 1–1-es döntetlent is értékelte a német szakember a liverpoolfc.com-on közzétett nyilatkozatában.

„Furcsa meccs volt, így az érzéseim is furcsák. Szerintem nyernünk kellett volna, de ha azt nézzük, hogy ki is kaphattunk volna, akkor döntetlent érdemeltünk. Köszönet a Lutonnak, nagyon jól teljesítettek, de így is megvoltak a helyzeteink, csak nem fejeztük be őket, az utolsót leszámítva. Nem voltunk elég nyugodtak a kulcsmomentumokban. Ha nyerünk 1–0-ra vagy 2–0-ra, az teljesen rendben lett volna. A Luton vendégeként senki sem nyert még őrült nagy különbséggel, eddig is tudtam, hogy miért nem, de most személyesen is megtapasztalhattam, milyen jól teljesít a csapat hazai pályán. Ami különösen nem tetszett, hogy az első félidőben nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, amilyet elvárok. Mondtam is a fiúknak a szünetben, hogy ez így nincs rendben, és tudom, hogy akartak változtatni. Hogy akkor ezek után miért nem változott a helyzet? Ezt én sem tudom, vissza kell még néznem.”

A Luton menedzsere, Rob Edwards természetesen örült a pontszerzésnek, de azért volt egy kis hiányérzete azután, hogy a Liverpool a 95. percben egyenlített vasárnap.

„Mindig nyerni akarunk és közel voltunk hozzá, ezért van egy olyan érzésem, hogy mi lett volna, ha… De az elsődleges természetesen a büszkeség, nem a csalódottság, még ha tudjuk is, több pontot kell szereznünk, mert abból még nincs elég. Most elvettünk kettőt egy kiemelkedő csapattól. A mi kezdőcsapatunk valószínűleg úgy négy-öt millió fontba kerül – mondta a Luton menedzsere nevetve. – De most talán már az emberek is elhiszik, hogy vannak jó játékosaink.”

Hozzátette, fontos volt, hogy fizikailag is felvették a versenyt a Liverpoollal, hogy ne ajándékozzanak az ellenfélnek fejelési lehetőségeket. A szakember elsősorban Virgil van Dijk lehetséges fejeseire célzott – más kérdés, hogy az egyenlítő gólt így is fejjel érte el a Liverpool, igaz, nem a holland védő, hanem Díaz fejelt.

Az 1–1-re végződő Luton–Liverpool meccsen Szoboszlai Dominik kezdett, de a 66. percben lecserélte őt Klopp – a bajnokságban ebben az idényben először.

PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ

Luton–Liverpool 1–1
Luton. V:Madley
Luton:Kaminski – Osho, Lockyer, Mengi – Kaboré, Barkley, Nakamba, Townsend (Chong, 61.), Doughty – Morris (Adebayo, 75.), Ogbene (Brown, 80.).Menedzser:Robert Edwards
Liverpool:Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Gomez (Cimikasz, 67.) – Szoboszlai (Elliott, 66.), Mac Allister, Gravenberch (Díaz, 84.) – Szalah, D. Núnez, Jota (Gakpo, 66.).Menedzser:Jürgen Klopp

Gólszerző:Chong (80.), ill. Díaz (90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik