PL: pénteken orvosi! Gvardiol lesz a világ legdrágább védője – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 17:30
null
Josko Gvardiol az előző idényben még Erling Haaland ellen, nemsokára azonban a norvég sztárcsatár mögött futballozhat (Fotó: Getty Images)
Úgy tűnik, tényleg megvalósul a korábban már beharangozott gigaüzlet: a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City hamarosan szerződteti az RB Leipzig horvát válogatott belső védőjét, Josko Gvardiolt. 


A BBC és Fabrizio Romano transzferguru is úgy tudja, a Manchester City 90 millió euró körüli összeget fizet majd a még mindig csak 21 éves, világbajnoki bronzérmes védőért, akit posztja legnagyobb ígéreteként tartanak számon – persze már most is sztárnak számít.

A lipcseiekkel két Német Kupát nyerő Josko Gvardiol a sajtóhírek szerint pénteken esik át az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon, majd nem sokkal később a hivatalos bemutatására is sor kerülhet.

A Manchester City így tovább erősíti védelmét – ennek a nemrég hosszabbító holland válogatott Nathan Aké eshet áldozatául. Ha Pep Guardiola az előző idényben látott rendszernél marad, akkor jó eséllyel a John Stones, Manuel Akanji, Rúben Dias, Gvardiol négyes alkothatja a hátsó alakzatot.

A horvát belső védő egyébként 2021-ben 18.8 millió euróért szerződött a Dinamo Zagrebtől az RB Leipzighez.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik