PL: szurkolók > pénz – újabb ok, amiért imádni lehet a Leicestert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 10:14
Nem kétséges, a 2015–2016-os szezon eseményeit követő futballszurkolók többségének szívét rabul ejtette az idény csodacsapata, az angol bajnoki címre legesélyesebb Leicester City.

Szerethető klub, remek szurkolótáborral, fantasztikus hangulatú stadionnal. Ismeretlenségből és a homályból hőssé nőtt játékosok, valamint egy számtalanszor lesajnált menedzser, aki rendkívül profin és elegánsan irányítja együttesét a szinte példátlan csodával felérő diadal felé.

Sok oka van tehát, amiért rajongani lehet a „rókákért”, a klub a hétvégén egy újabb indokot adott.

Nem meglepetés, hogy a Leicester City mérkőzései iránti érdeklődés hatalmasat nőtt az utóbbi tizenkét hónapban, a korábbinál sokkal többen szeretnék élőben látni a csapatot, óriási a túljelentkezés a jegyekért, bérletekért.

Ennek ismeretében a klub megtehetné, hogy az égbe emeli az árakat, a stadion akkor is megtelne minden második héten. De a Leicester City vezetősége nem így gondolkozik. A klub friss bejelentése szerint a Leicester City bérletárai a 2016–2017-es szezonra nem drágulnak egy centet sem, egymás után a második évben. Tehát a biztos BL-szereplő csapat mérkőzéseire szóló bérletek is pont ugyanannyiba kerülnek, mint a kiesés elől menekülő alakulaté.

Ez mit jelent pontosan? Egy felnőtt szezonbérlet 365 fontnál (144 ezer forintnál) kezdődik, a legdrágább 700 font körül mozog.

Összehasonlításképp, a jelenlegi idényben az AFC Bournemouth legolcsóbb éves bérlete 550 font, a Manchester Citynél 299 font, a Manchester Unitednél 532 font, a Tottenhamnél 745 font, a Chelsea-nél 595 font, az Arsenalnál 1014 font.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik