PL: magasabb fizetés az angol 2-ben, mint Neymarnak a Barcában?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 12:25
Hétfőn nyilvánosságra került az FC Barcelonában futballozó Neymar fizetése a szerződéseket kiszivárogtató Football Leaks jóvoltából. A brazil ötmillió eurós alapkeresete sokakat meglepett, de talán még merészebb az az összehasonlítás, amelyet Angliában számoltak ki.

Jonjo Shelvey, a kiesés elől – Rafa Benítez vezetésével, egyelőre kevés sikerrel – menekülő Newcastle United középpályása januárban érkezett a Swansea Citytől, és szerződése értelmében heti 80 ezer fontot keres. Háromezer fonttal többet, mint Neymar (bónuszok nélkül) a Barcelonában. Jonjo Shelvey, a kiesés elől – Rafa Benítez vezetésével, egyelőre kevés sikerrel – menekülő Newcastle United középpályása januárban érkezett a Swansea Citytől, és szerződése értelmében heti 80 ezer fontot keres. Háromezer fonttal többet, mint Neymar (bónuszok nélkül) a Barcelonában.

Ami az igazán érdekes, hogy Shelvey heti keresete akkor is magasabb lesz Neymar jelenlegi fizujánál, ha a Newcastle kiesik a Premier League-ből. Ennek az oka az, hogy a középpályás átigazolásakor a klub nem foglalta bele a szerződésbe azt a záradékot, amely automatikusan csökkentené a játékos fizetését kiesés esetén.

A Telegraph megjegyzi, hogy ebben az esetben Jonjo Shelvey a Championship történetének legjobban kereső labdarúgója lehet. A jelenlegi csúcstartó Scott Parker, aki az előző idényben heti 75 ezer fontot tehetett zsebre a Fulhamnél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik