PL: ezért sikertelen a Chelsea – legalábbis Drogba szerint

Vágólapra másolva!
2015.11.26. 13:46
Didier Drogba, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea korábbi labdarúgója szerint a londoni együttes azért sikertelen ebben a szezonban, mert nincsenek vezéregyéniségei a csapatnak.

Bár a Bajnokok Ligájában még bejuthat a nyolcaddöntőbe a Chelsea, a Premier League-ben csupán a 15. helyen áll 13 forduló után – címvédőként. Didier Drogba, a londoniak korábbi csatára rávilágított a problémák okaira.

„Amikor én a Chelsea-ben játszottam, sok vezére volt a csapatnak – mondta Drogba a The Sunnak. – Itt volt Frank Lampard, Petr Cech, John Terry, én, Michael Ballack, Michael Essien, Claude Makélélé, Andrij Sevcsenko – nagy nevek, nagy játékosok, nagy karakterek.”

„Felelősséget tudtunk vállalni az eredményekért és változást tudtunk hozni a nehéz időszakokban, mint például amikor menedzserváltás volt, vagy nem jöttek az eredmények. Terry még mindig ott van, de egyedül nehéz…”

„A többi játékosnak is fel kell nőnie mellé, ám ez nem olyasmi, amivel születik az ember, ezt fel kell építenie magában. Meg kell találni a megfelelő pillanatot arra, hogy beszélj, de még ennél is fontosabb, hogy a társak elfogadjanak téged vezetőként. Emellett meg kell mutatnod azt is, hogy te is mindent megteszel a győzelmekért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik