MU: Januzajnak annyi sárgája van színészkedésért, mint gólja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 11:51
„Adnan Januzaj egy színészkedő” felütéssel írt cikket a Manchester United fiatal szélsőjéről a tekintélyes The Independent a manchesteriek hétfői, Arsenal elleni FA-kupa-veresége (1–2) után.

A cikk szerzője rögzíti a tényt, miszerint a 20 éves játékos az Arsenal ellen, amúgy csereként beállva, már a negyedik sárga lapját kapta műesésért, ez pedig ugyanannyi, mint ahány gólt szerzett eddig a klubja mezében.

A szakíró – nem mellesleg több másik nagy szigetországi sportoldalhoz hasonlóan – kiemeli, hogy Michael Oliver játékvezető kiemelkedően jól vezette a hétfő esti kuparangadót, és akkor is helyesen döntött, amikor sárga lapot mutatott fel Januzajnak látványos összeomlásáért.

David Moyes, az MU korábbi menedzsere annak idején Januzaj védelmében hangot adott a sajtóban, hogy a belga válogatott labdazsonglőrt nem védik eléggé a játékvezetők, sokkal többször szabálytalankodnak vele szemben szankció nélkül, mint mások esetében. Az Independent cikke ugyanakkor kiemeli, hogy ugyanez az állítás igaz a chelsea-s Eden Hazard-ra és a liverpooli Raheem Sterlingre – a Premier League-ben a legtöbb szabálytalanságot elszenvedő két játékosra –, ők azonban még sosem kaptak sárgát színészkedésért.

„Természetesen ez nem jelenti, hogy Hazard vagy Sterling ne alkalmazná a sötét művészetet – mindketten kaptak már az ellenfelektől ezért a szezonban –, de Januzaj négy figyelmeztetése megfelelő bizonyíték” – szólítja fel hozzáállásbeli változtatásra az ifjú játékost az írás szerzője.

A Premier League-ben 2008 óta Gareth Bale (korábban Tottenham, jelenleg Real Madrid) kapta a legtöbb sárga lapot műesésért (7), a második helyen álló Januzaj hárommal van lemaradva ettől.

A klubok tekintetében Tottenham (13), Chelsea (12) és Manchester United (12), Arsenal (8), Liverpool (8) a sorrend.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik