Chelsea: Mourinhónak Rooney kell, nem ideiglenes megoldás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 08:28
Az angol Daily Telegraph szerint José Mourinho, a Chelsea csatárt kereső menedzsere nem fog sietni a téli bevásárlással, mivel nem ideiglenes megoldást akar támadóposztra, hanem nagyágyút – a már nyáron is megkörnyékezett Wayne Rooney szerződtetése továbbra is terítéken van.

A Chelsea 2013 nyarán két ajánlatot is tett Rooneyra, ám a Manchester United visszautasította mindkettőt. Az angol válogatott támadó azonban még nem írt alá új szerződést csapatánál – a jelenlegi megállapodás 2015 nyarán jár le –, és így piaci ára is folyamatosan csökken.

A Telegraph szerint a csatár akár ki is vásárolhatja magát szerződéséből – ezt a FIFA átigazolási szabályzata lehetővé teszi, Rooney szerződésének „védett szakasza" 2013 októberének végén lejárt. Az átigazolási szabályzat értelmében Rooney 2015. január elsejétől tárgyalhat szabadon a kérőkkel, addig csak akkor, ha a Manchester United elfogadható kivásárlási ajánlatot kap, és elfogadja azt. A lap úgy tudja, Mourinho hajlandó türelmesen kivárni a téli átigazolási időszakot, és 2014 nyarán tesz új kísérletet Rooney megszerzésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik