Rooney győztes góllal és kihagyott 11-essel tért vissza

Vágólapra másolva!
2013.01.16. 23:14
null
Rooney büntetőt hibázott, ám gólja továbbjutást ért (fotó: Reuters)
A Manchester United az angol FA-kupa harmadik fordulójában búcsúztatta a West Ham Unitedet, miután az újrajátszáson a sérüléséből visszatérő Wayne Rooney találatával 1–0-ra győzött az Old Traffordon. Rooney a gólja mellett a mérkőzés hajrájában büntetőt is hibázott, amikor csúnyán lőtt a kapu fölé. Az Arsenal szintén 1–0-s sikerrel lépett túl otthon a Swansea Cityn, az „ágyúsok” gólját Jack Wilshere szerezte a 86. percben.

Az Arsenal az idegenbeli 2–2 után fogadhatta hazai pályán a Swansea Cityt, amely december elején – bajnokin – nyert már az Emirates Stadionban. Ezúttal azonban nem, ám ez nem jelentett sima londoni továbbjutást, hiszen az Arsenal mindössze a 86. percben tudta megszerezni a vezetést Jack Wilshere 16-os széléről eleresztett lövése után.

Az „ágyúsok” az utolsó húsz percben nagy fölényben játszottak, ám Michel Vorm, a vendégek kapuvédője óriási védéseket mutatott be, Olivier Giroud, Theo Walcott és Thomas Vermaelen helyzeténél is nagy bravúrral védett. A walesiek Kyle Bartley lehetőségénél jártak a legközelebb a gólszerzéshez, amikor a labda a lécen csattant.

A Manchester United és a West Ham United a londoni 2–2-t követően vágott neki az újrajátszásnak az Old Traffordon. Alex Ferguson, a hazaiak menedzsere alaposan felforgatta csapatát: a Liverpool elleni hétvégi bajnokihoz képest 10 helyen változtatott a kezdőcsapatban, lehetőséget kapott például Anders Lindegaard, Nani, Alexander Büttner és a sérüléséből visszatérő Wayne Rooney is, ugyanakkor Robin van Persie a kispadon várta a bevetést.

A „vörös ördögök” az idegenbeli mérkőzéssel ellentétben ezúttal jól kezdtek, már a 9. percben megszületett a hazaiak vezető találata: Anderson kiváló indítása után Javier Hernández vágtázott el a balösszekötő helyén, a centerezése után Wayne Rooneynak pedig „csak” az üres kapuba kellett továbbítania a labdát.

A manchesteriek fölényben játszottak, ám nem tudták növelni az előnyt, pedig olykor közel jártak hozzá, Nani lövésénél például már Jussi Jääskeläinenen is túljutotta a labda, viszont Dan Potts még becsúszva óriásit mentett a gólvonal elől.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, az MU a második játékrészben már többet bizonytalankodott hátul, ám elől így is megvoltak a helyzetei, miután Ryan Giggs bizonyos pillanataiban újra legszebb napjaira emlékeztetett. A walesi a 78. percben kiharcolt egy tizenegyest is, miután beadását Jordan Spence kézzel érintette, ám Rooney csúnyán fölérúgta a büntetőt.

A Ferguson-csapatnak a hajrában kicsit még izgulnia kellett, de végül megszületett a továbbjutás. A Manchester United ellenfele a Fulham, az Arsenalé a Brighton lesz a 4. fordulóban.

ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ, ÚJRAJÁTSZÁS
Manchester United–West Ham United 1–0 (Rooney 9.)
Arsenal–Swansea City 1–0 (Wilshere 86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik