Manchester United: Miattunk van nyomás alatt Moyes - Rooney

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 21:24
null
Rooney szerint jobban kell küzdeniük, és alkalmazkodniuk Moyes stílusához (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United válogatott támadója, Wayne Rooney szerint együttese menedzsere, David Moyes nyomás alatt van, de érzése szerint ő és csapattársai a hibásak ezért.

 

Bár a címvédő „vörös ördögök” a hétvégén hátrányból fordítva legyőzték a sereghajtó Sunderlandet, még mindig csupán a kilencedik helyen állnak a Premier League-ben hét fordulót követően.

Rooney szerint a csapatnak ebből a fordításból erőt kell merítenie a jövőt illetően, és úgy véli, az együttes még mindig alkalmazkodik Moyes stílusához.

„Nyilvánvalóan a menedzser kisebb nyomás alatt van – vélekedett Rooney. – Mi a csapatnál tudjuk, hogy miattunk került ilyen helyzetbe. Össze kell tartanunk a menedzser érdekében, küzdenünk kell és minden rendben lesz.”

„Új menedzser van a csapatnál, aki új stílust hozott, ehhez pedig alkalmazkodnunk kell. Jobban kell csinálnunk az általa kért dolgokat, mint eddig.”

A hétvégén Adnan Januzaj volt a United hőse a Sunderland ellen. A 18 éves belga játékos két góljával megfordította a találkozó kimenetelét.

„Elképesztő tehetség – mondta lelkesen csapattársáról Rooney. – Megszerzi a labdát, átviszi az ellenfél játékosain, fantasztikus képességei vannak. Nagyszerű, hogy a menedzser bedobta őt a csapatba, különösen az elmúlt meccsek alakulásait követően. Nagy nyomás volt rajtunk, de a menedzser bízott benne, és ő rászolgált erre. Nagyon magabiztos, ezt pedig nagyon jó látni. Számos fiatal játékos kicsit megilletődötten, félénken mutatkozik be, de ő úgy tűnt, hogy otthonosan érzi magát a pályán, magabiztos a képességeit illetően, ami minden játékosnál fontos. Bátor húzás volt bevetni őt ebben a helyzetben, és örülünk, hogy ez kifizetődött.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik