Arsenal: Az idei teljesítményünk elfogadhatatlan - Arteta

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 16:46
Mikel Arteta, az Arsenal labdarúgócsapatának spanyol középpályása a Daily Mailnek tett nyilatkozatában kifejtette: elfogadhatatlan számára az Arsenal 2012–2013-as szezonbeli szereplése, hiszen egy ilyen csapattal sokkal többet is elérhetnének.

„Tíz mérkőzésünk van még hátra a bajnokságban, és huszonnégy pont a hátrányunk az éllovas Manchester United mögött. Tudjuk, ez a különbség behozhatatlan, és ezt egyszerűen nem tudom elfogadni egy ilyen csapattól, mint az Arsenal” – nyilatkozta a harmincéves középpályás.

„Az Arsenalé a legjobb struktúra, amit valaha láttam, remek az anyagi hátterünk, jók a játékosaink és elképesztő szurkolóink vannak. Egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak ilyen teljesítményt.”

A londoni csapat kiesett az FA-kupából és a Ligakupából is, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében pedig kétgólos hátrányból várhatja a Bayern München elleni szerdai visszavágót.

„Hihetetlenül fontos, hogy bennmaradjunk a BL-ben. Ha megkérdezik egy profi futballistától, hogy mi a célja, csak egyet mondhat: fejlődni. Mi is ezt akarjuk, jobbak akarunk lenni a következő szezonban, ezt remélhetőleg a klub vezetősége is megértette, és tesz valamit az ügy érdekében a nyáron” – utalt a középpályás az Arsenal sokat kritizált átigazolási politikájára.

Arteta játszott a Barcelona B és C csapatában, a Paris Saint-Germainben, a Rangersben, és a Real Sociedadban is, mielőtt az Evertontól az Arsenalba igazolt. A spanyol játékos hat évig számított az Everton alapemberének, de még mindig úgy gondolja, hogy jól döntött, amikor 2011-ben elfogadta az „ágyúsok”ajánlatát.

„Azért igazoltam az Arsenalba, hogy a BL-ben játszhassak. Rengeteget fejlődök azzal, hogy ilyen rangos mérkőzéseken léphetek pályára, így elmondhatom, hogy nem bántam meg az átigazolásomat. Időnként jó felmérni, hogy hol is állsz az európai mezőnyben. Gyakran azt hiszik a játékosok, hogy ők a világon a legjobbak, majd pályára lépnek BL-meccsen, és ráébrednek, rengeteget kell még fejlődniük” – zárta nyilatkozatát Mikel Arteta.

A londoniak 3–1-es hátrányból várják a Bayern München elleni szerdai visszavágót, amelyet 20.45-kor rendeznek Münchenben, az Allianz Arenában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik