Zsirkov átesett az orvosin a Chelsea-nél, és négy évre ír alá

Vágólapra másolva!
2009.07.06. 11:38
Mint tegnap beszámoltunk róla, Jurij Zsirkov vasárnap Londonba utazott, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt a Chelsea-nél. A játékos sikeresen átment a vizsgálatokon, és négyéves szerződést köt a londoni csapattal, amely 18 millió fontot fizet a CSZKA Moszkvának a szélsőért. A hírről Carlo Ancelotti számolt be hivatalos sajtótájékoztatón.
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja
Fotó: Action Image (archív)
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja
Fotó: Action Image (archív)
Zsirkov (jobbra) a Chelsea-ben folytatja

NÉVJEGY

Jurij Zsirkov
Született: 1983. augusztus 20., Tambov
Korábbi klubjai: Szpartak Tambov (2001–2003), CSZKA Moszkva (2004–2009)
Válogatottság: Oroszország (31/0)
Legjobb eredményei: Európa-bajnoki bronzérmes (2008), UEFA-kupa-győztes (2005), orosz bajnok (2005, 2006), Orosz Kupa-győztes (2005, 2006. 2008)
A Szport Ekszpressz tegnap arról számolt be: Jurij Zsirkov elutazott Londonba, hogy rész vegyen az orvosi vizsgálatokon a Chelsea-nél. Ezt a futballista is megerősítette vasárnap az orosz lapnak.

„Részt veszek a Chelsea orvosi vizsgálatain, aztán visszautazom Moszkvába – mondta Zsirkov. – Nem tudom, hogy hétfőn lesz-e, de majd Londonban megmondják, mi lesz. Mindenesetre elő kell vennem az angolkönyveimet.”

Hétfő délelőtt aztán a BBC és több angol lap internetes oldala arról számolt be, hogy Zsirkov sikeresen vette az akadályt, átesett az orvosin, így a következő négy évben a londoni kékeket erősíti. Nem sokkal később Carlo Ancelotti, a csapat menedzsere is megerősítette a hírt. Az olasz szakember azt is elmondta a hivatalos sajtótájékoztatón, hogy John Terry a következő idényben is a Chelsea kapitánya lesz, és Ricardo Carvalho, valamint Deco is marad.

A korábbi információk szerint a Chelsea egyébként 18 millió fontot fizet a CSZKA Moszkvának az orosz válogatott szélsőért, aki Ross Turnbull és Daniel Sturridge után az angol klub harmadik nyári igazolása.

A Szport Ekszpressz úgy tudja, hogy nem Carlo Ancelotti szemelte ki a játékost, hanem Guus Hiddink, a londoni együttest tavasszal irányító szakember ajánlotta Zsirkovot a Chelsea-nek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik