Otthon égett a Chelsea, csúnya verést kapott a Manchester City

Vágólapra másolva!
2009.01.03. 18:23
Címkék
Újrajátszásra kényszerül az angol FA-kupában a Chelsea csapata, miután hazai pályán nem tudta legyőzni a harmadik ligás Southendet. A Manchester City csúnya, 3–0-s verést kapott otthon a Nottingham Foresttől, ez pedig könnyen lehet, hogy az utolsó meccset is jelentette Mark Hughes menedzser számára. Az élvonalbeliek közül győzött az Arsenal, az Everton, a West Ham, a Fulham és a Middlesbrough, újrajátsszák a Hull–Newcastle meccset, Fülöp Mártonnal a kapuban verte a Sunderland a Boltont. Nem tudott győzni a Premier League csapatai közül a West Brom és a Portsmouth sem.
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen
Fotó: Reuters
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen
Fotó: Reuters
A kék mezes Chelsea csak szenvedett otthon a Southend ellen

Meglepetéssel kezdődött az FA-kupa 3. fordulójának szombati játéknapja: a harmadosztályú Hartlepool 2–0-ra megverte a Stoke City gárdáját. A hazaiak a középhátvéd Michael Nelson fejes góljával szereztek vezetést a második félidő elején, majd David Foley hatalmas bombájával döntötték el a találkozót.

A Chelsea nagyon kínos döntetlen után újrajátszásra kényszerül a harmadik ligás Southend ellen: Scolari csapata Solomon Kalou góljával szerzett vezetést, de Peter Clarke a 90. percben egalizált, így a kiscsapat otthon próbálkozhat az „óriásöléssel”.

Tímár Krisztián és a Plymouth az Emirates-be látogatott, az Arsenal elleni meccset a magyar védő a kispadon kezdte (és végezte). Az Argyle egy félidőt kivédekezett, de Robin van Persie egy szöglet utáni fejessel megtörte a jeget, majd az Arsenal három perccel később egy kavarodás után megduplázta az előnyt.

Duguid góljával visszahozta a reményt a Plymouth, de egyenlítenie nem sikerült, Van Persie pedig még egyszer betalált, így a zöld-fehérek búcsúztak az FA-kupától.

A két élvonalbeli párharc egyikére, a Sunderland–Bolton meccsre két magyar kapust is beneveztek: a hazaiaknál Fülöp Márton a kapuban, a vendégeknél a fiatal Bogdán Ádám a kispadon kezdett. Fülöp több szép védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a hazaiak megőrizzék az első félidőben a 0–0-t, Kenwyne Jones fejese pedig a „fekete macskák” vezetését hozta.

Az előnyt Djibril Cissé növelte, Ebi Smolarek emelése pedig már csak szépségtapasz volt a vendégeknek.

A Hull City–Newcastle United meccsen is két magyar labdarúgó volt érdekelt, a hazaiaknál Halmosi Péter, a vendégeknél pedig Kádár Tamás kezdte a kispadon a találkozót. Az első félidőben a vendégek Guthrie és Michael Owen révén pazaroltak el néhány helyzetet, a „tigrisek” Cousin közreműködésével pedig megdöngették a kapufát.

Fordulás után ismét Cousin hibázott ziccert, a 71. percben pedig egy Given-védés és egy kavarodás után McShane lőtt suta mozdulattal az égbe a kapu helyett. Két perccel később pályára lépett Halmosi, de a gólhoz ő se jutott közelebb – a 0–0 után újrajátszás következik.

Manchesterben a City-drukkerek annak örülhettek legfeljebb, hogy Wayne Bridge aláírt a csapathoz, de másnak nem, kedvenceik ugyanis rövid úton repültek a kupából a másodosztályban csak szenvedő, nemrég edzőváltáson átesett Nottingham Forest ellen.

A közönség a 0–3 után a menedzser Mark Hughes fejét követelte, és könnyen lehet, hogy a City vezetőségének már nem lehet tovább játszani a türelmével…

A Fulham a másodosztályú Sheffield Wednesday vendége volt, és a londoniak – a sérült Gera Zoltán nélkül – 2–1-re nyertek, Andy Johnson duplájánakköszönhetően.

A másodosztályú Watfordban Priskin Tamás kezdő volt a harmadik ligás Scunthorpe elleni hazai meccsen, a sárga-pirosak pedig Rasiak góljával hozták a meccset. Priskint a 89. percben cserélte le edzője.

A QPR–Burnley meccset a sérült Buzsáky Ákos értelemszerűen kihagyta, a vendégek pedig nem nevezték be Király Gábort a keretbe. A találkozó nem hozott gólt.

Gyepes Gábor ismét kezdő volt a hazai pályán a Readinggel küzdő Cardiff Cityben, és a walesieknek jól is sikerült a küzdelem, hisz 2–0-ra győztek McCormack és Ledley góljaival. Gyepesnek a 66. percben lehetősége volt a gólszerzésre is, de fejesét Adam Federici hárította.

A Middlesbrough szenvedett a makacsul védekező (majd a véden felbátorodó) Barrow ellen, de nyert, az Evertonra ráijesztett a Macclesfield, de David Moyes csapata Osman szép góljával szintén továbbment.

A WBA újrajátszásra kényszerül a Peterborough ellen, a West Ham simán verte meg a Barnsleyt, a nap talán legjobb mérkőzésén pedig kis híján nagyon megviccelte az ötödosztályú Forest Green a Derby Countyt. A „kis csapat a dombról” (ez a Forest Green beceneve…) 2–0-ra és 3–2-re is vezetett, de a vendégek 4–3-ra fordítani tudtak.

FA-KUPA

3. FORDULÓ
Hartlepool (III.)–Stoke City (I.) 2–0 (Nelson 49., Foley 76.)
Arsenal (I.)–Plymouth (II.) 3–1 (Van Persie 47., 85., Gray 50. – öngól, ill. Duguid 53.)
Birmingham City (II.)–Wolverhampton (II.) elhalasztva
Cardiff City (II.)–Reading (II.) 2–0 (McCormack 57., Ledley 83.)
Charlton (II.)–Norwich (II.) 1–1 (Shelvey 20., ill. Lupoli 71.)
Chelsea (I.)–Southend (III.) 1–1 (Kalou 31., ill. Clarke 90.)
Cheltenham (III.)–Doncaster (II.) elhalasztva
Coventry City (II.)–Kidderminster Harriers (V.) 2–0 (McKenzie 52., Best 82.)
Forest Green (V.)–Derby County (II.) 3–4 (J. Smith 14., Lawless 20., Stonehouse 72., ill. Hulse 40., Albrechtsen 45., Green 76., S. Davies (87. – 11-es)
Histon (V.)–Swansea (II.) elhalasztva
Hull City (I.)–Newcastle (I.) 0–0
Ipswich (II.)–Chesterfield (III.) 3–0 (Walters 50. – 11-esből, Counago 53., Stead 88.)
Kettering (V.)–Eastwood Town (VII.) 2–1 (Westcarr 24., Seddon 58., ill. Robinson 60.)
Leicester City (III.)–Crystal Palace (II.) 0–0
Leyton Orient (III.)–Sheffield United (II.) elhalasztva
Macclesfield Town (IV.)–Everton (I.) 0–1 (Osman 43.)
Manchester City (I.)–Nottingham Forest (II.) 0–3 (Tyson 38., Earnshaw 42., Garner 75.)
Middlesbrough (I.)–Barrow (V.) 2–1 (Afonso Alves 23., 62., ill. Walker 80.)
Millwall (III.)–Crewe Alexandra (III.) 2–2 (Laird 40., Frampton 45., ill. Lawrence 12., Shelley 58.)
Portsmouth (I.)–Bristol City (II.) 0–0
Queens Park Rangers (II.)–Burnley (II.) 0–0
Sheffield Wednesday (II.)–Fulham (I.) 1–2 (Spurr 21., ill. A. Johnson 12., 88.)
Sunderland (I.)–Bolton Wanderers (I.) 2–1 (K. Jones 57., D. Cissé 67., ill. Smolarek 79.)
Torquay United (V.)–Blackpool (II.) 1–0 (Green 32.)
Watford (II.)–Scunthorpe United (III.) 1–0 (Rasiak 67.)
West Bromwich Albion (I.)–Peterborough United (III.) 1–1 (Olsson 64., ill. Mackail-Smith 87.)
West Ham United (I.)–Barnsley (II.) 3–0 (Ilunga 10., Noble 39. –11-esből, C. Cole 68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik