Owen ezúttal is kimaradt Fabio Capello válogatott keretéből

Vágólapra másolva!
2008.10.06. 11:15
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Kazahsztán és Fehéroroszország elleni szombati, illetve jövő szerdai világbajnoki selejtezőkre készülő válogatott keretét. Az olasz szakember ezúttal sem küldött meghívót Michael Owennek, ami az angol sajtó szerint azt is jelentheti, hogy a 28 éves csatár örökre búcsút inthet a válogatottnak.
Fabio Capello (balra) az év elején Svájc ellen még csereként számításba vette Owent, most már úgy sem
Fotó: Action Images
Fabio Capello (balra) az év elején Svájc ellen még csereként számításba vette Owent, most már úgy sem
Fabio Capello (balra) az év elején Svájc ellen még csereként számításba vette Owent, most már úgy sem
Fotó: Action Images
Fabio Capello (balra) az év elején Svájc ellen még csereként számításba vette Owent, most már úgy sem

AZ ANGOL KERET

Kapusok: James (Portsmouth), Green (West Ham), Carson (West Brom)
Hátvédek: Brown (Manchester United), Johnson (Portsmouth), Terry (Chelsea), Ferdinand (Manchester United), Lescott (Everton), Upson (West Ham), A. Cole (Chelsea), Bridge (Chelsea)
Középpályások: Beckham (Los Angeles Galaxy), Walcott (Arsenal), Barry (Aston Villa), Jenas (Tottenham), Lampard (Chelsea), Gerrard (Liverpool), Downing (Middlesbrough), Wright-Phillips (Manchester City)
Csatárok: Heskey (Wigan), Crouch (Portsmouth), Rooney (Manchester United), Defoe (Portsmouth)
A 28 éves Michael Owen 40 gólt szerzett pályafutása során az angol válogatottban, és ezzel mindenidők negyedik legeredményesebb labdarúgója a háromoroszlánosok mezében, de utolsó gólját egy évvel ezelőtt lőtte Oroszország ellen.

Az azóta kinevezett Fabio Capello ugyanis nem számít az aranylabdás csatárra. A kirobbanthatatlannak tűnő Wayne Rooney és Jermaine Defoe páros mellett Emile Heskey-nek és Peter Crouch-nak szavaz bizalmat a támadók között, legalábbis őket hívta be a szombati Kazahsztán elleni, és a jövő szerdai, Fehéroroszország elleni vb-selejtezőkre.

Az angol sajtó szerint, ha Capello a későbbiek során sem szavaz bizalmat Owennek, akkor a Newcastle csatára számára akár be is fejeződhet a válogatott karrier, ugyanis Capellónak 2012-ig van szerződése az angol szövetséggel, akkora pedig Owen, aki csapata, a Newcastle színeiben hat bajnoki meccsen három gólt szerzett az új szezonban már 32 éves lesz…

A soron következő világbajnoki selejtezők kapcsán John Terry nyilatkozott az újságíróknak.

„Még soha nem játszottunk leendő riválisaink ellen, így nem igazán tudom, hogy milyen futballt játszanak, és mire számíthatunk majd” – kezdte a Chelsea védője.

„Ennek ellenére a szövetségi kapitány biztosan felkészít majd minket a leendő ellenfelekből, hiszen nem lehet más célunk, mint a két meccsen a hat pont begyűjtése. Azt a játékot kell folytatnunk, mellyel Horvátországban fölényes győzelmet arattunk” – fogalmazott Terry.

Az angolok szombaton hazai pályán fogadják Kazahsztánt, majd jövő szerdán Fehéroroszországban lépnek pályára.

A mérkőzésekre készülő válogatott keretben egyébként nincs különösebb meglepetés. A sérüléséből felépült Wayne Rooney tagja a csapatnak, mint ahogy az Egyesült Államokban légióskodó David Beckham is.

A 6. CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anglia 2 2 - - 6–1 +5 6
2. Ukrajna 2 2 - - 4–1 +3 6
3. Fehéroroszország 2 1 - 1 3–2 +1 3
4. Horvátország 2 1 - 1 4–4 0 3
5. Kazahsztán 3 1 - 2 4–6 -2 3
6. Andorra 3 - - 3 1–8 -7 0


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik