Peter Crouch lehet Emmanuel Adeyabor utódja az Arsenalnál

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2008.06.26. 12:49
A Barcelona és a Milan is nagy erőfeszítéseket tesz Emmanuel Adebayor megszerzése érdekében, és most már egyre biztosabbnak tűnik, hogy a togói távozik az Arsenaltól. Ennek persze az a feltétele, hogy valamely klub hajlandó legyen kifizetni 30 millió fontot, a londoniak ugyanis ennyit kérnek érte.
Crouch (balra) és Gallas hamarosan csapattársak lehetnek
Fotó: Action Image (archív)
Crouch (balra) és Gallas hamarosan csapattársak lehetnek
Crouch (balra) és Gallas hamarosan csapattársak lehetnek
Fotó: Action Image (archív)
Crouch (balra) és Gallas hamarosan csapattársak lehetnek

A Milan részéről már beismerték, hogy az egykor a Monacóban szereplő csatár a fő célpontjaik közé tartozik, de hozzátették azt is: nehéz rávenni a londoniakat, hogy megváljanak a támadótól.

Ugyanakkor Vincenzo Morabito játékosügynök, aki általában a legnagyobb olasz csapatoknak szerez játékosokat, elárulta, Arsene Wenger addig nem adja áldását az ügylet lebonyolítására, amíg nem szerződtet az Arsenalhoz egy Adebayorhoz hasonló tudású támadót.

Morabito szerint a Liverpoolnál az utóbi időben körön kívülre kerülő Peter Crouch is a kiszemeltek között van, csakúgy, mint a Blackburn Roversben futballozó Roque Santa Cruz és a stuttgarti Mario Gomez.

„Jelenleg még keresik a további jelölteket, de a trió tagjaival már megkezdődtek a tárgyalások. Ezek még messze vannak a végső stádiumtól, ám én optimista vagyok” – mondta Morabito egy olasz tévéműsorban.

„Adebayor Milanba igazolásának esélye a dolgok jelenlegi állása szerint valahol 70 és 80 százalék között mozog” – jelentette ki a jelek szerint tényleg bizakodó játékosügynök.

Ugyanakkor Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere egy cseppet sem aggódik, hogy játékosait elszipkáznák – Adebayoré mellett Alekszandr Hleb neve is gyakran szerepel a különböző szak- és kevésbé szaklapok hasábjain a lehetséges távozók között.

„Tudom, hogy sok mindent irkálnak rólunk össze-vissza a különböző újságok, de nagyon nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban. Hogy miért? Mert nem látom okát az idegeskedésnek” – emelkedett filozófusi magasságokba Wenger az Independentnek nyilatkozva.

„Ez olyan, mintha tizenegyest rúgnál: ha idegeskedsz előtte, biztosan nem segít. Az átigazolási kérdéseket is nyugodtan közelítem meg. Jelenleg a legnagyobb kihívás előttem, hogy versenyképes csapatot állítsak össze a következő idényre, és mindegy, hogy ezt tulajdonképpen kik is alkotják” – zárta le az olasz kérdést az angol klub francia menedzsere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik