Capello házirendje: kötelező „egyenruha” és Playstation-tilalom

Vágólapra másolva!
2008.02.05. 10:28
A keménykezűként ismert Fabio Capello a sztárokkal teletűzdelt angol labdarúgó-válogatottnál is szigorú házirendet írt elő az edzőtáborozások idejére, többek között betiltotta a lezser öltözködést és a videójátékok használatát. A Steve McClarent váltó olasz szakember olyannyira figyel a megfelelő csapategység kialakítására, hogy még a vendégek fogadását is kizárta a felkészülések idejére.
Fabio Capello és Rio Ferdinand az új idegenbeli mez bemutatóján
Reuters
Fabio Capello és Rio Ferdinand az új idegenbeli mez bemutatóján
Fabio Capello és Rio Ferdinand az új idegenbeli mez bemutatóján
Reuters
Fabio Capello és Rio Ferdinand az új idegenbeli mez bemutatóján


- Az angol válogatott edzőtáborában mostantól a futballisták nem fogadhatnak vendégeket, még barátaikkal és ügynökeikkel sem találkozhatnak.
- A játékosok ezentúl nem különülhetnek el, azonos asztalnál kell étkezniük.
- A labdarúgók nem késhetnek az étkezésekről.
- A futballisták nem öltözködhetnek lezserül, tilos a „divatbemutató”.
- A játékosok csak az angol válogatott hivatalos sportruha-szállítjának termékeit viselhetik.
- A kerettagok nem használhatják nyilvánosan mobiltelefonjaikat.
- Tilos a Playstation és más videojátékok használata.

További érdekesség, hogy Fabio Capello csak vezetéknevükön szólítja a játékosokat, akik a szigorú rendszabályok ellenére lelkesen fogadták olasz mesterüket. A csapatkapitányságra pályázó Rio Ferdinand azt mondta, csodálatosan indult a közös munka.

„Az első közös gyakorlás valahogy olyan érzés volt, mint az első nap egy új iskolában. Diákok vagyunk, akik isszák a tanár szavait" - fogalmazott a Manchester United védője.

A hátvéd hozzátette: Capello elmondta céljait és azoknak megfelelően kezdték meg a felkészülést.

„Bejelentette, hogy jól és keményen edzünk majd és így is történt. Élvezem, ha a legjobb edzőkkel dolgozhatom együtt. A lehető legtöbbet szeretném megtudni és a Capellóhoz hasonló edzőktől rengeteget leshetünk el.” – jelentette ki Ferdinand.

Capello már más csapatoknál is bizonyította, hogy ha kell, akkor a drasztikusnak gondolt döntésektől sem riad vissza. Az olasz trénernél mindennél fontosabb a jó eredménye elérése és ezt korábbi korábbi csapatainál már fényesen bizonyította.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik