Nicolas Anelka tizenöt millió fontért a Chelsea-hez igazolt

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 13:50
Pont került Nicolas Anelka és a Chelsea ügyének végére, ugyanis a londoni sztárklub végül tizenöt millió fontért kivásárolta a francia támadót a szerződéséből. A csatár már korábban is kijelentette, hogy a kékeknél folytatná a pályafutását, és végül négy és fél éves kontraktust írt alá új csapatával, miután a Bolton elengedte őt.
Nicolas Anelka (fehérben) ezentúl nem küzd majd John Terry ellen
Action Images
Nicolas Anelka (fehérben) ezentúl nem küzd majd John Terry ellen
Nicolas Anelka (fehérben) ezentúl nem küzd majd John Terry ellen
Action Images
Nicolas Anelka (fehérben) ezentúl nem küzd majd John Terry ellen

Nicolas Anelka hosszú huzavona után végül a Stamford Bridge-en kötött ki, ugyanis a Chelsea megegyezett a Boltonnal, így már csak formalitások vannak hátra ahhoz, hogy a francia támadó a hétvégi Tottenham elleni bajnoki mérkőzésen bemutatkozzon új csapatában.

A válogatott csatárt tizenöt millió fontért szerezték meg a londoni kékek, és a huszonnyolc éves támadó négy és fél éves szerződést írt alá a klubhoz.

A Wanderers korábban elutasította a játékosért kínált tizenkét millió fontot, akire azért volt szükség, mert a január 20-án kezdődő ghánai Afrikai Nemzetek Kupája miatt a Chelsea kénytelen megválni a torna idejére Didier Drogbától és Salomon Kaloutól, ráadásul az aranylabdás Andrij Sevcsenko bokasérüléssel bajlódik.

„Beszéltem a kialakult szituációról Nicolas-val – nyilatkozta Gary Megson a Bolton vezetőedzője -, és egyetértettünk abban, hogy ebben a helyzetben nincs mit tenni. Ez csupán azon múlt, hogy a két klub meg tud-e egyezni. Én reménykedtem, hogy nem, és Anelka itt marad nálunk, de sajnos ez nem így alakult”

A francia támadó egyébként ebben a szezonban huszonkét meccsen tizenegyszer volt eredményes a Boltonban, és annak ellenére távozik a csapattól, hogy 2007 augusztusában négyéves szerződést írt alá a lancashire-iekhez.

Anelka korábban sem titkolta, hogy szeretne a Bajnokok Ligájában játszani, és így ez az álma valóra válhat, hiszen a Chelsea a legjobb tizenhat közé jutott a legrangosabb európai kupasorozatban.

A támadó 2006-ban igazolt a Boltonhoz klubrekordot jelentő 8 millió fontért a török Fenerbahcétól, de előtte megfordult az Arsenalban, Liverpoolban és a Manchester Cityben is, és nyert BL-trófeát a Real Madriddal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik