Wayne Rooney kedden a Sporting ellen már visszatérhet a csapatba

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 12:17
Wayne Rooneynak, a Manchester United és az angol válogatott huszonkét éves támadójának felépülése gyorsabb a vártnál, így akár már a mai napon edzésbe léphet klubcsapatánál. A fiatal csatár szombaton, a Bolton Wanderers ellen még nem, de jövő héten kedden, a Sporting elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már a keret tagja lehet. Nemanja Vidic, a menchesteri klub védője is kihagyhatja a szombati mérkőzést, mivel Szerbia szerda esti Európa-bajnoki selejtező mérkőzését a belgrádi havazás miatt elhalasztották.
Wayne Rooney jövő héten már újra segítheti a "vörös ördögöket"
Wayne Rooney jövő héten már újra segítheti a "vörös ördögöket"
Wayne Rooney jövő héten már újra segítheti a "vörös ördögöket"
Wayne Rooney jövő héten már újra segítheti a "vörös ördögöket"

Steve McClaren, az angolok szövetségi kapitánya szerdára már vissza is hívta a játékost a nemzeti csapatba, igaz egyelőre csak az öltözőbe, hogy erőt adjon a többieknek a Horvátország elleni sorsdöntő találkozóra. Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője ugyanakkor elégedetten vehette tudomásul, hogy Rooneynak tizenegy napra volt csak szüksége ahhoz, hogy bokasérülése után ismét edzésbe álljon.

Eleinte az orvosok is úgy gondolták, hogy a csatárnak legalább négy hétre lesz szüksége a teljes felépüléshez, később ezt háromra módosították, és végül kettő sem lett belőle. Gyors gyógyulás ide vagy oda, Rooney még nincs benne a MU szombati, Bolton Wanderers elleni mérkőzésre kihirdetett keretében, a tréner előre várhatóan csak jövő héten kedden, a Sporting elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson számolhat vele.

Rooneyval tehát nem, a szerb Nemanja Vidiccsel azonban mindenképpen számolna Ferguson a szombati összecsapáson, a védő pár nappal korábban pedig a Szerbia-Lengyelország Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lépne. Gond eddig nem is lenne, a nagy havazásra való tekintettel azonban az UEFA elhalasztotta a Belgrádban rendezendő selejtező mérkőzést, amire így nagy valószínűséggel szombaton kerülne sor.

Normális esetben a nemzeti csapat elsőbbséget élvez a mindenkori klubcsapattal szemben a tétmérkőzések tekintetében, de a jelenlegi körülményekre hivatkozva a Manchester United illetékesei azt szeretnék elérni, hogy Vidic a klubcsapatában maradhasson. Szerintük - és a tények e tekintetben őket igazolják - Szerbiának már úgysincs esélye kvalifikálni magát a 2008-as kontinensbajnokságra, nekik viszont szükségük van a játékosra.

A nemzetközi szabályoknak megfelelően tehát Vidicnek ki kellene hagynia klubcsapata Bolton elleni összecsapását, és Belgrádba utaznia, hogy hazáját képviselje, ezúttal azonban a United ki akarja használni ezt a kis kibúvót - mondván „Szerbiának már úgysincs szüksége a játékosra” - annak érdekében, hogy Angliában tartsa a klasszis védőt.
VINCZE SZABOLCS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik