A padlóról, 0-2-ről 4-2-re fordító Manchester United már öt ponttal vezet

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 16:08
A listavezető Manchester United 0-2-ről 4-2-re nyert az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, így már 5 ponttal előzi meg a Bolton Wanderersszel hazai pályán 2-2-es döntetlent játszó Chelsea-t. A Premiership két legjobb együttese május 9-én találkozik a Stamford Bridge-en, de elképzelhető, addigra eldől az aranyérem sorsa. Ha az MU a következő körben legyőzi idegenben a város vetélytárs Cityt, míg a Chelsea pontokat veszít az Arsenal otthonában, akkor behozhatatlan lesz az éllovas előnye.
Wes Brown (Manchester, jobbra) és James Vaughan (Everton, balra) csatázik
Reuters
Wes Brown (Manchester, jobbra) és James Vaughan (Everton, balra) csatázik
Wes Brown (Manchester, jobbra) és James Vaughan (Everton, balra) csatázik
Reuters
Wes Brown (Manchester, jobbra) és James Vaughan (Everton, balra) csatázik

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A szerdán Milánóban Bajnokok Ligája-elődöntőt játszó manchesteriek kezdőcsapatából Sir Alex Ferguson vezetőedző kihagyta Ronaldót, s mint később kiderült, ez sorsdöntőnek bizonyult. A portugál szélső helyén szóhoz jutó Solksjaer ugyanis szinte semmivel sem tudta segíteni együttesét, lassan és pontatlanul futballozott.

Az Everton ugyanakkor már a kezdés után nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, a 2. perc végén egy szöglet után Lescott fejese a keresztlécről pattant a játéktéren kívülre. A hazai vezetés azonban nem váratott sokat magára, a 12. percben Stubbs 23 méteres életerős szabadrúgása megpattant Carrick lábán, így van der Sar csak beleérni tudott a labdába, amely a hálóba vágódott.

Ezután az MU picit nagyobb sebességre kapcsolt, de a rengeteg pontatlanság miatt alig akadt veszély Turner kapuja előtt. Rooney lövését a hazai hálóőr szépen ütötte ki, majd Smith 12 méteres lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

A szünet után gyorsan megduplázta előnyét az Everton: a 49. percben Fernandes 19 méterről elképesztően nagy gólt rúgott a bal felső sarokba!

A 61. percben váratlanul szépítetett az MU: Turner kiejtett egy szögletet, s O’Shea közelről a hálóba vágta a labdát. Közvetlenül ezután Rooney újabb nagy helyzetet puskázott el, kiugrott, de nem tudta elrúgni a labdát a kapus mellett.

A 67. percben összejött az egyenlítés: Carrick szöglete után a 61. percben beküldött Ronaldo fejesét Turner kiütötte, de a menteni igyekvő korábbi manchesteri játékos, Phil Neville saját kapujába talált.

A 78. percben pedig már vezetett az MU: egy eladott labdára lecsapott O’Shea, balról átívelt a hosszú oldalra, ahol az egyik védő fején megcsúszó labdát Rooney lekezelte, kicselezte Hibbertet, majd higgadtan a bal alsó sarokba gurított.

A 93. percben egy hosszú előreívelés Eagles elé került, s az élete első élvonalbeli bajnokiját játszó ifjú középpályás egy lövőcsel után a bal alsó sarokba csavart!

PREMIER LEAGUE, ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

36. FORDULÓ:
Everton - Manchester United 2-4 ( Stubbs 11., Fernandes 50., ill. Shea 60., Phil Neville 67. - öngól, Rooney 79., Eagles 90+3.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik