NHL: Petr Cech beszállt a Chicago Blackhawks edzésére – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.12. 14:48
null
Cech itt még a Phoenix mezében (Fotó: AFP)
A hét első felében vált virálissá egy videó, amelyen az Arsenal, a Chelsea és a cseh labdarúgó-válogatott korábbi kapusa, Petr Cech beszáll az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban szereplő Chicago Blackhawks hétfői edzésére, és a hokikapuban is remekül teljesítve hárítja Patrick Kane és társai lövéseit.

Cech az elmúlt hétvégét Chicagóban töltötte, és a helyszínen nézte meg, ahogy a Blackhawks 4–3-ra legyőzte a Calgary Flamest, másnap pedig alkalma nyílt együtt edzeni a chicagói játékosokkal – természetesen a kapuban kapott helyet a 40 éves sportember, s nem vallott szégyent.

„Meglepő, de a labdarúgásban és a jégkorongban nincs sok különbség a kapuskodás tekintetében – kiemelten figyelve a helyezkedést, a mélységérzékelést és a szöget, de ez természetesen nem mondható el a pálya felületéről. A korcsolyázás nagy kihívást jelent, ahhoz, hogy a kapuban megálld a helyet, jó technikára van szükség. A hokikapuson ugyanakkora a nyomás, mint a focikapuson, de a játék természete egészen más. Ami az NHL-es játékosokat illett: a világ legjobbjai, szóval számítottam, rá, hogy kemény és jól helyezett lövéseket kapok. Megpróbáltam elállni a réseket, leolvasni, hogy mi a szándékuk és hárítani. Összességében nagyon élveztem az edzést és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokkal gazdagodtam. Gyermekkori álmom vált valóra” – idézte Cechet a Chicago Sun.

CECH A BLACKHAWKS EDZÉSÉN

Petr Cech 2019-ben vonult vissza labdarúgóként az aktív játéktól, de a sporttól nem távolodott el, hiszen hamar az angol negyedosztályú Guildford Phoenix jégkorongcsapatának kapujában találta magát, ahonnan tavaly novemberben egy osztállyal feljebb, a Chelford Chieftains csapatához igazolt.

A Guildfordnál töltött három idénye alatt összesen 20 mérkőzésen védett Cech, de tegyük hozzá, a 2020–21-es idényben nem szerepelt a csapatnál. A jelenleg futó bajnokságban két alkalommal jutott lehetőséghez – a Chelmsford 17 mérkőzést vívott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik