NHL: az új edző első meccsén is kikapott a Buffalo

Vágólapra másolva!
2013.02.22. 06:48
null
Ben Scrivens, a Toronto kapusa olykor a túlerővel szemben is megállta a helyét (Fotó: Reuters)
Egyelőre nem használt az edzőváltás a Buffalo Sabresnek az NHL-ben, a Lindy Ruffot 16 év után elbocsátó klub Ron Rolston első mérkőzésén 3–1-re kikapott Torontóban. A Philadelphiából sokat kivett a Pittsburgh egy nappal korábbi legyőzése, hazai pályán 5–2-re kikapott a Floridától. A meccs előtt ráadásul bejelentették, hogy Matt Read center bordaközi izomszakadás miatt hat hétig nem lesz bevethető.


A Florida egyhangú mérkőzésen győzte le a Philadelphiát. Az újonc Jonathan Huberdeau két-két góllal és assziszttal járult hozzá csapatának győzelméhez – ő az első újonc a szezonban, aki négy pontot szerzett egy meccsen. Persze a győzelemhez kapusuk, Scott Clemmensen is kellett 34 védésével.

A Buffalónál 16 éves edzősködés után leváltott Lindy Ruffot váltó Ron Rolston kikapott első mérkőzésén. Bár vezetést szerzett – Tyler Ennis góljával –, és az első harmadban meg is tartotta azt a Buffalo, a második játékrészben a Torontónak sikerült fordítania. Mindkét gól asszisztját a 25 éves Phil Kessel adta.

A New Jersey az utolsó harmadban fordította a maga javára a Washington elleni összecsapását. A fővárosi csapat az utolsó húsz percet még előnyben kezdte, de az „ördögök” feltámadtak, s az egyenlítést követően Ilja Kovalcsuk eldöntötte a találkozót.

A legfordulatosabb mérkőzés a Dallas–Vancouver összecsapás volt. A 35. másodpercben már vezetést szerzett a Dallas, és az egyenlítésre egészen pontosan 8 percet kellett várni. A második játékrész hasonlóan kezdődött, a korai Dallas vezetés után néhány perc múlva vancouveri gól született. A harmadik harmad hozta az igazi változást, hat perc alatt három gólt láthattak a nézők. A mérkőzésen először szerzett vezetést a Canucks, majd gyorsan még egy gólra növelte azt. A Dallas már csak szépíteni tudott, nyert a Vancouver, ezzel megszakítva a hárommeccses vereségsorozatát.

NHL
ALAPSZAKASZ, 34. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–Winnipeg Jets 3–4
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 3–1
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 2–5
Washington Capitals–New Jersey Devils 2–3
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 2–4
Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 2–3
Montreal Canadiens–New York Islanders 3–4 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–New York Rangers 3–2 – szétlövéssel
Dallas Stars–Vancouver Canucks 3–4
Edmonton Oilers–Minnesota Wild 1–3


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik