Itt van Amerika
MTI/K. B. 2021.11.30 09:16 Frissítve: 2021.11.30 09:20

NHL: a Pittsburgh szétlövés után kikapott Calgaryban

A Pittsburgh Penguins szétlövés után 2–1-re kikapott a Calgary Flames otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján – írja a Magyar Távirati Iroda.

A Calgary szétlövés után nyert (Fotó: Getty Images)

 

A meccs hőse így is az előző hét második legjobb játékosának választott Tristan Jarry volt, aki a hazaiak 32 lövéséből 31-et hárított és számos bravúrt mutatott be. A bombaformában lévő hálóőr az előző hat jégre lépése alkalmával mindössze három gólt kapott és nem volt olyan meccse, amikor egynél többször kapitulált volna. A vendégek egyenlítő találatát ütő Jake Guentzel sorozatban tizedik találkozóján szerzett pontot. A szétlövéses párbaj végül a hetedik páros után dőlt el, amikor vendéglátók részéről Mikael Backlund betalált.

A Montreal Canadiens kikapott az első összecsapásán Marc Bergevin általános igazgató hétfői menesztését követően, így az idén Stanley-kupa-döntős kanadai együttes folytatta mostani gyenge szereplését. Ezúttal hazai pályán a Vancouver Canucksszal szemben maradt alul 2–1-re.

Az egész liga második leggyengébb csapata, az Arizona Coyotes úgy nyert meglepetésre a Winnipeg Jets vendégeként, hogy gólt sem kapott. Karel Vejmelka 46 védéssel járult hozzá az együttes ötödik sikeréhez. A találkozó egyetlen találatát Antoine Roussel szerezte a második harmadban.

Az NHL újonca, a Seattle Kraken idegenben 7–4-re bizonyult jobbnak a Buffalo Sabresnél. A vendégeknél Jared McCann és Mason Appleton, míg a hazaiaknál Jeff Skinner duplázott.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 2–1 – szétlövés után
Buffalo Sabres–Seattle Kraken 4–7
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 1–2
Winnipeg Jets–Arizona Coyotes 0–1

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.