NHL: a Boston hosszabbításos góllal egyenlített a fővárosban

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 08:21
null
Brad Marchand döntött Washingtonban (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins Brad Marchand hosszabbításos góljával legyőzte a Washington Capitalst az NHL rájátszásában, így a második mérkőzésen kiegyenlített a két csapat első körös párharcában. A Carolina és a Colorado magabiztos győzelemmel kezdte a playoffot.

A washingtoni mérkőzés első harmadában a Bruins kétszer szerzett egygólos vezetést, a Capitals azonban kétszer is egyenlített. A második harmadot az emberelőnyös és -hátrányos játék határozta meg, de gól nem született, míg a harmadik felvonásban a hazaiak a találkozón először – és utoljára – szereztek vezetést.

A vendégek az 58. percben Taylor Hall góljával harcolták ki a ráadást, amelynek 39. másodpercében – Brad Marchand találatával – eldőlt a mérkőzés.

A felek rendkívül aktív támadójátékot produkáltak, a Boston kapusa, Tuukka Rask 36 védéssel zárt, míg a Washington hálóőre, a héten 40. születésnapját ünneplő Craig Anderson 44 lövést hatástalanított. A párharc első felvonása is hosszabbításban dőlt el, akkor 3-2-re nyert a Washington.

A Carolina 12 ezer néző előtt Jordan Staal duplájának is köszönhetően győzte le a Nashville-t. Az idei playoffban ez volt az első többgólos győzelem. Nem kellett sokat várni a másodikra, a Colorado a St. Louis-i kapus, Jordan Binnington 46 védése ellenére simán nyert, a két gólt és egy asszisztot jegyző Nathan McKinnon vezető gólja után üres kapus találattal döntötte el az összecsapást.

NHL, RÁJÁTSZÁS
1. FORDULÓ, 2. MÉRKŐZÉS
Keleti csoport

Washington Capitals–Boston Bruins 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
1. MÉRKŐZÉSEK
Középső csoport
Carolina Hurricanes–Nashville Predators 5–2
Nyugati csoport
Colorado Avalanche–St. Louis Blues 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik