NBA: Curry 39 pontja is kevés volt a címvédő Warriorsnak Orlandóban – videó

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 07:13
null
Hiába Steph Curry 39 pontja, az Orlando egy ponttal legyőzte a címvédő Golden State Warriorst (Fotó: Getty Images)
Hiába szórt tizenöt kísérletből nyolc triplát és zárt 39 ponttal, három lepattanóval és kilenc assziszttal Steph Curry, csapata, a Golden State Warriors sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, hiszen egy ponttal, 130–129-re kikapott az Orlando Magic vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA). A Denver Nuggets fordulatos mérkőzésen simán győzött az Oklahoma City Thunder otthonában, hiszen Nikola Jokicsék az utolsó negyedet 14 ponttal nyerték és végül 122–110-re diadalmaskodtak, megtörve a Thunder négymeccses győzelmi szériáját. A szerb játékos tripla duplát ért el, hiszen 15 pontja mellett 13 lepattanóval és 14 assziszttal zárt.

Orlando Magic–Golden State Warriors 130–129

16 pontos hátrányból fordított a Magic. Az egálra hozott első negyed után egy darabig úgy tűnt, hogy érvényesülhet a papírforma, a második játékrészt ugyanis 12 ponttal nyerte a címvédő Golden State, a harmadik negyedben pedig 16 egységgel, 73–57-re is vezetett már. Itt azonban megfordult az összecsapás, Paolo Banchero egymaga 12 pontot rámolt be rövid idő alatt, a Magic felpörgött, és a hazai alakulat végül 43 pontot tett fel a táblára csak ebben a játékrészben – a végén már csak két egység volt közte, de a meccs dinamikája abszolút megfordult. Ez pedig érvényesült is a záró etapban, amelynek első percében át is vette a vezetést az Orlando, majd egy 10–2-es futással meg is tudott lógni a GSW elől, itt már kezdett úgy tűnni, hogy meglesz nekik a győzelem - a Warriors viszont még egyszer felszívta magát, még egyszer fordított, és három percnél ismét minimális előnybe került. A végjáték rendkívül izgalmasan alakult, Steph Curry egymaga tíz pontot dobott ebben a három percben, az utolsó triplájával 126–126-ra alakította az eredményt már a 48. percen belül, de Jalen Suggs válaszolt erre egy távolival, aztán ellopta a labdát Currytől, bedobott egy büntetőt is, majd a végeredményt Klay Thompson hármasa állította be – oda-vissza volt még egy dobásuk a feleknek, de mindketten hibáztak, így komoly bravúrt bemutatva megszerezte idei második sikerét az Orlando. Suggs játékát külön is emeljük ki, mert a fiatal hátvéd 26 ponttal és 9 gólpasszal csapata vezéreként tündökölt, ebből 16 egységet a második félidőben jegyzett, és clutch helyzetben ő lett a megoldó ember – rajta kívül az újonc Paolo Banchero (22 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) is remekelt, összesen heten dobtak náluk legalább 12 pontot, nagyon gördülékeny játékkal tudtak nyerni.

A Splash Brothers extrája sem volt elég, mélyen van a Warriors. Steph Curry 39 pontig és 9 gólpasszig jutott 13/22-es mezőnymutatóval és 8/15 triplával, Klay Thompson pedig régen látott jó formát mutatva 27 egységet termelt 7/15 hármast bebombázva – ha azt mondjuk, hogy a Splash Brothers 66 ponttal és 15 bedobott távolival zárja a meccset, alighanem elkönyveljük, hogy nyert a GSW. Márpedig nem így történt, az ok pedig ugyanaz, mint mostanában mindig: képtelenek érdemi védekezést bemutatni, Draymond Green szerint egyszerűen nem tesznek bele annyit a meccsekbe hátul, hogy az győzelmet érjen. Steve Kerr is egyetértett vele, szerinte még amikor 16 ponttal vezettek, akkor is ráncolta a homlokát, mert folyamatosan faultoltak, és bármilyen oldalról ziccereket dobhatott a Magic, egészen szörnyű volt, amit hátul műveltek. A faultolás egyébként is visszatérő probléma, Kerr többször mondta már, hogy képtelenek szabályosan megfogni bárkit, nos ezen az estén 46–15 (!) volt a kiharcolt büntetők aránya, és senki nem bírózott - egyszerűen ennyire reménytelenek voltak a vendégek hátul. Kerr szerint a sorozatban negyedik vereség és a 3–6-os mérleg után itt az idő a változtatásokra, felkavarja a rotációt, mert világos, hogy jelenleg nem működik a csapat, meg kell találniuk azokat az ötösöket, amelyek képesek hasznosak lenni hátul is – a második félidőben kapott 77 pont egyszerűen nem fér bele, sürgősen megoldást kell találniuk.

A Magic legjobb dobói:
Suggs 26/6, Banchero 22, F. Wagner 19/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 39/24, Thompson 27/21, Looney 17/15

 


 

Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 110–122

Hullámzó meccsen nyert a Denver. Rárúgta az ajtót ellenfelére a Nuggets, az első negyedben 42 pontot termelt Michael Malone alakulata, a második negyedben pedig már 19 egységgel is vezetett, parádésan kezdtek a vendégek. A simának tűnő győzelemből azonban izzadós, körömrágós derbi lett, a nagyszünetet követően ugyanis sebességet váltott az OKC, 38–22-re megnyerte a harmadik negyedet, és meg is fordította a találkozót, az utolsó játékrésznek már a hazaiak mehettek neki kétpontos előnnyel. Itt viszont előkerült a Denver sokszor hiányolt szigorú védekezése: 15 ponton tartották a Thundert a legfontosabb etapban, nyolc perccel a vége előtt visszavették a vezetést, és onnantól nem is adták már azt ki a kezükből - pár perc alatt egy 13-2-t rohantak, ezzel pedig eldöntötték a küzdelmet. Nikola Jokics tripla-duplája quadruple-dupla lett, de a csúnyábbik fajtából (15 pont, 13 lepattanó, 14 gólpassz, 10 eladott labda), csillogott viszont Aaron Gordon (27 pont, 10/13 mezőnyből, 3/4 tripla), extrát játszott a padról Bruce Brown (15 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz), bevert 3/6 triplát Michael Porter Jr., és nagy örömükre Jamal Murray is remekelt: volt egy méretes poszterzsákolása, összességében pedig 24 pontot termelt 4/6 triplával. Egy jó formában lévő csapat otthonában arattak fontos győzelmet, ennek örülhetnek, a játék hullámzása, főleg a védekezés azért nem volt az igazi, de ez most belefért, most pedig otthon fogadják a San Antoniót.

SGA extrája most nem ért győzelmet. Egészen elképesztő szupersztár-formát mutat így a szezon elején Shai Gilgeous-Alexander, a Thunder vezére pedig most is jelezte, hogy szintet lépett erre a szezonra: 37 pontot dobott 13/17-es mezőnymutatóval és 11/11 büntetővel, méghozzá elvállalt tripla nélkül. Látványos és agresszív játéka a Denvernek is feladta a leckét, mellette a 19 pontos Lu Dort vagy a 16 pontos, 5 gólpasszos Josh Giddey is igyekezett, de a 20%-os triplázás nem volt elég – a Nuggets háromszor annyit (6 és 18) dobott be szinte azonos kísérletből, ráadásul az OKC játéka sokszor leegyszerűsödött SGA egy-egyeire, kevesebbet járt most a labda. Így is volt esélyük, felálltak a nagy hátrányból, de a negyedik negyedre elfogyott a lendület, így sorozatban négy győzelem után szenvedtek újra vereséget - elégedetlenek így sem lehetnek, bár következőleg Milwaukee-ban talán még nehezebb dolguk lesz.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 37, Dort 19/3, Giddey 16/6
A Nuggets legjobb dobói: Gordon 27/9, Murray 24/12, Jokics 15

 


 

NBA
ALAPSZAKASZ

Orlando Magic–Golden State Warriors 130–129
Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 110–122

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik