NHL: a rangadón sem hallgatott, MacKinnon sorozata már 27 mérkőzést számlál

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 08:20
A Colorado fontos győzelemnek örülhetett (Fotó: Getty Images)
Címkék
Egymás után harmadszor is kikapott a ligaelső Vancouver Canucks és a mögötte haladó Dallas Stars az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): előbbit az egyik közvetlen riválisa, a Colorado Avalanche verte meg 3–1-re, utóbbit a New York Rangers kapta el magyar idő szerint szerdára virradóra (szintén 3–1). A Rangers remek szériában van, akárcsak a Florida Panthers, amely az Ottawa elleni szétlövéses sikerrel a Keleti főcsoport első helyére ugrott.

Denverben a Vancouver szerezte meg a vezetést, de a szoros csata befejező játékrészében a Colorado volt rámenősebb. Ryan Johansen két gólt szerzett a hazai csapatban, és ha csak egy assziszt révén is, de folytatta sorozatát Nathan MacKinnon: az utolsó percben Artturi Lehkonen üres kapus góljában közreműködő center sorozatban a 27. hazai mérkőzésén szerzett pontot (22 gól, 34 assziszt). 

S ha már széria: Alekszandr Ovecskin két góllal és egy assziszttal járult hozzá a Washington 6–2-es győzelméhez a New Jersey Devils ellen; az orosz legenda egymás után a kilencedik meccsén ért el pontot (nyolc gól, öt assziszt).

A Rangers Adam Fox, Kaapo Kakko és Vincent Trocheck góljával győzte le a Starst, de a Madison Square Garden közönségének boldogságához kellett Igor Sesztyjorkin parádéja is: az orosz kapus 41 dallasi lövést védett. 

A New York-i csapat sorozatban nyolcadszor győzött, míg a Senatorst fogadó Florida sikerszériája – dacára a kétgólos előny elherdálásának – hattételesre nyúlt, köszönhetően Anton Lundell hosszabbításban szerzett góljának. 

Jó passzban van a Los Angeles is, a keleti sereghajtó Columbus elleni 5–1 egymás után a negyedik győzelme volt – Quinton Byfield nem akármilyen szóló végén lőtt góllal adta meg az alaphangot az első harmad végén, íme:

A Vegas egymás után a harmadik hazai mérkőzését veszítette el, ráadásul a kapitány Mark Stone is megsérült a Nashville elleni csatában. A címvédő 4–1-ről visszakapaszkodott egy gólra, ám a hajrábeli üres kapus rohamozás az egyenlítésért nem jött be, 18:11-nél Gustav Nyquist beütötte a rájátszásért kapaszkodó vendégek sikerét biztossá tevő gólt. Roman Josi és Ryan McDonagh két-két asszisztot osztott a Predatorsban.

Adam Pelech a legjobbkor, a hosszabbítás első percében ütötte idénybeli első gólját, így a három vereségből érkező Islandersnek nem kellett megfizetnie a kétgólos előny elmorzsálásáért, végül legyőzte idegenben a Pittsburghöt. 

Gabriel Vilardi két góllal és egy assziszttal, Kyle Connor egy góllal és két assziszttal vette ki a részét a Winnipeg sikeréből, a Minnesota hatos pontszerző szériájának elvágásából. Vilardi és Mason Appleton az első harmad derekán 14 másodpercen belül ütött két góllal adta meg az alaphangot.

NHL, ALAPSZAKASZ
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 3–1
New York Rangers–Dallas Stars 3–1
Florida Panthers–Ottawa Senators 3–2, h. u.
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 4–5, h. u.
Washington Capitals–New Jersey Devils 6–2
Winnipeg Jets–Minnesota Wild 6–3
Vegas Golden Knights–Nashville Predators 3–5
Los Angeles Kings–Columbus Blue Jackets 5–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik