NHL: otthon kapott nagy pofont és az élről is leszorult a Rangers

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.03. 08:02
null
A Hurricanes New Yorkban söpörte el a Rangerst (Fotó: Getty Images)
Ismét a Boston Bruins vezeti az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti konferenciáját, miután a magyar idő szerint szerdai játéknapon 4–1-re nyert a Columbus Blue Jackets vendégeként, miközben az eddigi éllovas New York Rangers hazai jégen 6–1-es pofonba szaladt bele a Carolina Hurricanes ellen.

A Boston a második harmad elején szerzett vezetést, ami után a Blue Jackets még egyenlített, de a vendéglátó a mérkőzés második felében már nem tudott betalálni, miközben hármat is kapott, a Bruins pedig 4–1-re győzött.

Ennél is simább volt a Carolina Hurricanes New York-i vendégjátéka, a Rangers ugyanis már két perc után hátrányban volt, végül nagyon simán, 6–1-re maradt alul, s lecsúszott a Keleti főcsoport éléről, melyet ismét a Boston vezet.

Alekszandr Ovecskin nyerte a klasszisok csatáját Sidney Crosby ellen, a Washington Capitals ugyanis parádésan, 4–0-lal kezdett a Pittsburgh Penguins otthonában, amely hiába válaszolt három góllal is, egyenlíteni nem tudott. A hazaiaktól Crosby egy-egy góllal és assziszttal zárt, míg a vendégektől Ovecskin szerezte csapata negyedik gólját.

A játéknap 13 mérkőzése közül a legjobb egyéni teljesítmény az Edmonton Oilers Philadelphia Flyers elleni 5–2-es győzelme során született, hiszen a hazaiak első gólját szerző Connor McDavid még négy gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.


A nyugati éllovas Vancouver Canuck nagyon könnyedén szerezte meg idénybeli 24. győzelmét, miután már az első harmadban 5–0-ra vezetett, végül 6–3-ra nyert hazai jégen a keleti utolsó Ottawa Senators ellen.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Boston Bruins 1–4
New York Rangers–Carolina Hurricanes 1–6
Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 3–4
Dallas Stars–Montreal Canadiens 3–4
Minnesota Wild–Calgary Flames 1–3
Nashville Predators–Chicago Blackhawks 3–0
Winnipeg Jets–Tampa Bay Lightning 4–2
Arizona Coyotes–Florida Panthers 1–4
Colorado Avalanche–New York Islanders 5–4 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Philadelphia Flyers 5–2
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 6–3
Los Angeles Kings–Toronto Maple Leafs 0–3
San Jose Sharks–Detroit Red Wings 3–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik