NHL: nagy küzdelemben szerezte meg 3000. győzelmét a ligautolsó ellen a Rangers

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 06:53
null
Artemi Panarin mesterhármasa is kellett a Keleti főcsoportot vezető New York Rangers sikeréhez a ligautolsó San Jose Sharks ellen (Fotó: Getty Images)
Kétszer is hátrányból állt fel, végül nagy küzdelemben, Artemi Panarin mesterhármasára és egy gólpasszára építve verte meg 6–5-re hazai jégen a ligautolsó San Jose Sharksot a Keleti főcsoportot vezető New York Rangers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti hétfői játéknapján, amelyen a Rangerst üldöző Boston Bruins Brad Marchand harmadik harmadban szerzett mesterhármasával fordított és győzött 3–1-re a Columbus Blue Jackets ellen.

 

A Keleti konferencia élén álló Rangers 1–0-s és 2–1-es hátrányban is volt, de így is 3–2-re megnyerte az első harmadot, majd hiába egyenlített a hat győzelemmel és 18 vereséggel ligautolsó Sharks, a harmadik harmad derekán már 6–3-ra vezettek a New York-iak, a San Jose így hiába szerzett két gólt az utolsó hat percben, 6–5-re alulmaradt.

A története 3000. győzelmét arató Rangers legjobbja az orosz Artemi Panarin volt három góllal és egy gólpasszal.


A Rangerst üldöző Boston Bruins a második harmad végén került hátrányba a Columbus Blue Jackets ellen, de a záró felvonásban Brad Marchand kevesebb mint hat perc alatt mesterhármast szerzett (a második és a harmadik gólt emberelőnyből), így a hazaiak 3–1-re nyertek.


A Nyugati főcsoportban negyedik helyre lépett elő a Los Angeles Kings, amely meglehetősen simán, 4–1-re megverte hazai jégen a harmadik helyezett, de egymás után harmadik vereségét elszenvedő 2022-es bajnok Colorado Avalanche-et. A kaliforniaiak klasszisa, Anze Kopitar ezúttal egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből, ez már a 758. asszisztja volt a csapat színeiben, ami új franchise-rekord.


NHL
ALAPSZAKASZ

Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 4–1
New York Rangers–San Jose Sharks 6–5
Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 3–1
Buffalo Sabres–Nashville Predators 1–2
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 4–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik