NHL: Crosby, Ovecskin és MacKinnon is győzelemre vezette csapatát

Vágólapra másolva!
2023.12.22. 07:07
null
Sidney Crosby volt a Penguins nyerőembere (Fotó: Getty Images)
Sidney Crosby vezérletével tudta legyőzni szétlövéssel a Pittsburgh Penguins a Carolina Hurricanest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti pénteki játéknapján, melyen a Colorado Avalanche a négy gólig és öt pontig jutó Nathan MacKinnon vezérletével nyert 6–4-re az Ottawa Senators ellen.

A Pittsburgh hazai jégen Sidney Crosby góljával korán megszerezte a vezetést, de a Carolina a harmadik harmadban egyenlíteni tudott. A ráadás sem hozott döntést, majd a szétlövés során az első hat sorozatban csak Crosby tudta értékesíteni rávezetését, így a Penguins húzta be a meccset.


A Colorado Avalanche pedig kiváló egyéni teljesítményeknek köszönhetően múlta felül 6–4-re az Ottawa Senatorst, a hazai győzelemből a kanadai Nathan MacKinnon négy góllal és egy gólpasszal, a finn Mikko Rantanen két góllal, az orosz Valerij Nikuskin pedig három assziszttal vette ki a részét.

 

MacKinnonnak a mostani négy gól volt NHL-pályafutása 299., 300., 301. és 302. találata, ez volt pályafutása hatodik ötpontos meccse, de ő lett az Avalanche első mesternégyest jegyző jégkorongozója, ráadásul a kanadai kiválóság egymás után 17. meccsén szerzett pontot, ez pedig a leghosszabb aktív sorozat a ligában.


A Buffalo hazai jégen alaposan elpáholta a Toronto Maple Leafset, a kanadaiak hiába vezettek az első harmad közepén 2–1-re, végül nagyon simán, 9–3-ra kikaptak, ráadásul a Sabres kilenc gólját hét játékos szerezte, csak Kyle Okposo és Jeff Skinner duplázott.

Nagy csatát hozott a címvédő Vegas Golden Knights floridai vendégjátéka, melyet a Tampa Bay Lightning úgy nyert meg 5–4-re, hogy 2–0-s hátrányból fordított 4–2-re, a nevadaiak egyenlítése után pedig bő egy perccel a rendes játékidő vége előtt szerezte meg a győztes találatot.

 

A Vancouver Canucks kétszer is vezetett, hosszabbítás után mégis 4–3-ra elbukta a Nyugati főcsoportban dobogós Dallas Stars elleni vendégjátékát, a kanadai csapat azonban a pontszerzésnek köszönhetően így is megelőzte a címvédő Golden Knightsot és már a Canucks áll a konferencia élén.

A Washington Capitals szoros csatában, hosszabbítás után nyert 3–2-re a Columbus Blue Jackets vendégeként. A fővárosiak győztes gólját az orosz klasszis, Alekszandr Ovecskin szerezte a hosszabbítás negyedik percében.


NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 9–3
Columbus Blue Jackets–Washington Capitals 2–3 – hosszabbítás után
Florida Panthers–St. Louis Blues 1–4
Philadelphia Flyers–Nashville Predators 2–4
Pittsburgh Penguins–Carolina Hurricanes 2–1 – szétlövéssel
Tampa Bay Lightning–Vegas Golden Knights 5–4
New Jersey Devils–Edmonton Oilers 3–6
Dallas Stars–Vancouver Canucks 4–3 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Montreal Canadiens 4–3 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Ottawa Senators 6–4
Anaheim Ducks–Calgary Flames 0–3
San Jose Sharks–Arizona Coyotes 2–5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik