NHL: az edzőknek kötelező lesz a maszkviselés

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.26. 12:04
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) arra kötelezte a csapatok edzőit, hogy maszkot viseljenek a jövő hónap közepén kezdődő új szezon mérkőzései alatt.

Az NHL honlapján közzétett biztonsági protokoll rendelkezéseiben a koronavírus-járványra tekintettel írták elő a viseletet. A pandémiás szabályozás értelmében a klubtulajdonosoknak tilos személyes találkozókat tartaniuk a játékosokkal és az edzői stáb képviselőivel, továbbá együttesenként legfeljebb 50 ember utazhat idegenbeli mérkőzésekre. A hokisokat pedig arra kérik, hogy ne látogassanak éttermeket, bárokat, klubokat, illetve ne hívjanak vendégeket magukhoz.

A 24 egyesült államokbeli és 7 kanadai klubot összefogó NHL 2019–2020-as – a Tampa Bay Lightning végső sikerét hozó – szezonjának rájátszását zárt övezetekben, úgynevezett buborékokban rendezték Torontóban és Edmontonban. Az új idény január 13-án kezdődik, a csapatok az alapszakaszban a korábban megszokott 82 helyett 56 mérkőzést játszanak, de ugyanúgy 16 csapat jut a rájátszásba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik