NHL: Anaheim-siker a „feltámadások” napján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.03. 07:36
null
Corey Perry kétszer mattolta a Carolina kapusát, Cam Wardot (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján több csapat is vert helyzetből felállva nyerte meg soros mérkőzését. A harmadik harmadnak egyaránt hátrányból nekifutó Florida Panthers, Colorado Avalanche és St. Louis Blues is 4–0-ra nyerte meg meccsének záró játékrészét, ami elegendőnek bizonyult a győzelemhez. Az Anaheim ellenben nem esett a New York Islanders, a Tampa Bay Lightning és a Phoenix Coyotes hibájába – a Corey Perry vezette Ducks a találkozó feléhez érve már öttel vezetett a Carolina Hurricanes ellen, így belefért, hogy a folytatásban kapott három gólt.

 

Nem volt jó ómen megszerezni a vezetést az NHL legutóbbi játéknapján – a nyolc mérkőzésből ugyanis hetet az a csapat nyert meg, amely legalább egyszer hátrányba került a meccsen.

Kivételt képez az Anaheim, amely Corey Perry két góljának és egy asszisztjának (is) köszönhetően már a találkozó feléhez érve öt góllal vezetett a Carolina Hurricanes ellen, így az is belefért a győzelemhez, hogy az összecsapás második felében háromszor is kapitulált a védelme.

Ami a „feltámadásokat” illeti: a Philadelphia szűk tíz perccel a vége előtt még 2–4-re állt Washingtonban, végül hosszabbítás után győzött. A Boston Bruins egy-, az Ottawa Senators kétgólos hátrányt ledolgozva nyert, míg a Florida, a Colorado és a St. Louis úgy fordította a maga javára a meccsét, hogy a harmadik harmadot 4–0-ra hozta.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Philadelphia Flyers 4–5 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–San Jose Sharks 2–4
New York Islanders–Florida Panthers 3–5
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 2–4
New York Rangers–Boston Bruins 3–6
Anaheim Ducks–Carolina Hurricanes 5–3
Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 6–3
Phoenix Coyotes–St. Louis Blues 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik