Vízilabda: szétlövéssel kaptunk ki a szerbektől a Komjádiban

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 21:17
null
Nagy csatában maradt alul a magyar válogatott (Fotó: Balogh László)<br /><strong>A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong><br />
A magyar férfi vízilabda-válogatott a 12–12-s döntetlent hozó rendes játékidő után szétlövéssel kapott ki Szerbiától a két csapat szerdai felkészülési meccsén.

Poszterrel, zászlóval, vagy éppen a fukuokai világbajnokokságról szóló könyvvel a hónuk alatt várakoztak a magyar szurkolók a Komjádi uszoda előcsarnokában – nem véletlenül, ugyanis Vogel Soma és Német Toni dedikálta a relikviákat az E.on-kupa Szerbia elleni mérkőzése előtt. Ők értelemszerűen nem ugrottak vízbe, Varga Zsolt az Európa-bajnokságra készülő fiataloknak adott lehetőséget, akik a román válogatott után szerda este már jóval nagyobb ellenállásba ütköztek.

Azért vb-győztesek is voltak a medencében, Nagy Ádám zseniális passza után a falba beúszó Vigvári Vendel rögtön az első támadásból klasszisgólt szerzett. A németektől elszenvedett kellemetlen vereség után a szerbeket sem kellett külön motiválni, a kapásoldalon könnyen megtalálták a lövőhelyzeteket, és hárommal válaszoltak a gyors magyar gólra. Varga Zsolt időt kért, erre Nemanja Vico centerből lőtt akciógólt, vagyis eleinte nem állt össze a védekezésünk, a második negyedben viszont igen – erre alapozva támadásban is ritmust váltottak a mieink.

A fiatal Mészáros Mátyás góljával zárkóztunk, aki éles szögből elsüllyesztette Radoszlav Filipovicsot, majd mindkét kezét magasba emelve ünnepelt, a közönség pedig őt ünnepelte. Vagányan játszott a magyar válogatott, amire ékes példa volt Burián Gergely pimasz ejtése a nagyszünet előtt – amikor a negyed végét jelző dudaszó felharsant, a labda a kapuban pihent. Ezzel egyébként már a mieink vezettek, s bár a szerbek természetesen nem hagyták annyiban a dolgot, Gyapjas Viktor gondolatban rendszerint egy lépéssel előttük járt.

Mintha forrt volna a víz, a hatalmas fizikai küzdelmet jobban bírtunk erővel, de leszakítanunk nem sikerült a riválist, így a végjátékra is maradtak izgalmak. A tábor szurkolásra buzdította a telt házas Komjádi közönségét, és miután Nagy Ádám ütemtelen átlövésével a mérkőzésen először elléptünk kettővel, a legkisebbek is bőszen fújták a dudákat.

Elmehettünk volna hárommal is, Vigvári Vendel lövése a fizika törvényeit meghazudtolva pattant kifelé a vízről, a szerbek pedig a ferencvárosi Dusan Mandics vezérletével kapaszkodtak, az utolsó fél percben az egyenlítésért támadhattak. Viktor Rasovicsra jött ki a figura, aki nem hibázta el a ziccert, így 12–12 után szétlövés következett. Az idegek harcából a szerb válogatott jött ki jobban, így a mieink egy pontot szereztek, de ennél alighanem fontosabb, hogy Varga Zsolt mosolyogva, elégedetten pacsizott fiatal játékosaival.

VÍZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA (Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda)
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 12–12 (4–3, 1–3, 2–2, 5–4) – szétlövéssel: 4–2

Komjádi uszoda, 1600néző.V:Segurana (spanyol), Schopp (német).
SZERBIA:R. FILIPOVICS – Radulovics1,SZ. RASOVICS3,R. Drasovics2,Ubovics, MANDICS3,Milojevics.Csere:P. Jaksics, Lukics1,V. Rasovics1,Vico1.Szövetségi kapitány:Uros Sztevanovics
MAGYARORSZÁG:GYAPJAS – Fekete G., VIGVÁRI VENDEL3,NAGY ÁDÁM3,Molnár E.1,Tátrai D.1,Burián1. Csere:Szakonyi (kapus), Vigvári Vince1,Pohl, Hárai1,Mészáros M.1,Szeghalmi.Szövetségi kapitány:Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás:13/5, ill. 12/4
Gól – ötméteresből:–, ill. 2/2
Kipontozódott:P. Jaksics (26. p.), Pohl (26. p.), Mészáros M. (30. p.), Vico (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Uros Sztevanovics:– A magyarok nagyon szeretik a vízilabdát, jó érzés volt, hogy ezúttal is telt ház előtt játszhattunk, élvezetes mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét csapat az Európa-bajnokságra készül, messze vagyunk még a csúcsformától, de ilyen közönség előtt nem lehetett fél gőzzel pólózni.
Varga Zsolt:– Hasznos volt a találkozó, jól felkészített, fizikailag erős szerb válogatottal játszottunk. Elégedett voltam a lendülettel és a hozzáállással, csupán a tapasztalat hiányzott a végén, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ha megmarad ez a tűz, van mire építenünk, kevesebb hibával játszva eredményesek lehetünk.

A másik mérkőzésen
Spanyolország
–Románia 15–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik