Férfi vízilabda: a Honvéd kikapott, a BVSC nyert az Eurokupában

Vágólapra másolva!
2023.11.02. 20:44
null
Fotó: Török Attila<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/ferfi-vizilabda-eurokupa-bvsc-rijeka-22-13-fotok-torok-attila--7397" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A Honvéd hét góllal kikapott az előző idényben döntős olasz Savona vendégeként, míg a BVSC simán nyert otthon a Primorje Rijeka ellen a férfi vízilabda Eurokupa csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

JOBBAN NEM IS KEZDŐDHETETT VOLNA a BVSC Eurokupa-mérkőzése a horvát Rijeka ellen: az egyik oldalon Gyapjas Viktor kivédte Tin Brubnjak ötméteresét, a másikon Mészáros Mátyás is villant meg fórból. Üröm az örömben, hogy már az első támadás közben elveszítette egyik centerét a házigazda, Csacsovszky Alex arcbőre felnyílt a szeme alatt, de a zuglóiak nélküle is lépéselőnyben maradtak, támadásban sok mozgással, lendületesen játszottak. A védekezéssel már kevésbé lehetett elégedett Kemény Kristóf, a Gyapjas-bravúrok után ugyanis rendre a horvátokhoz került a kipattanó, 6–6-nál utol is érte vendéglátóját a Rijeka. Ez volt a rutinos Darko Brguljan második, egyben utolsó találata, a folytatásban nagyon figyeltek rá a hazaiak, akik jobban jöttek ki az „adok-kapokból”, Kovács Péter látványos centergóljával már hárommal vezetek.

A nagyszünetben a vendégek szakmai stábjától volt hangos az uszoda, de a kért feszes védekezésből az égvilágon semmi sem valósult meg, a BVSC futószalagon lőtte a gólokat. A végül ötig jutó Mészáros ott folytatta, ahol a második negyedben abbahagyta, megúszása után szinte lehetetlen szögből talált be, majd a másik szélen Csapó Miklós csuklója sült el. A horvátokat még az ág is húzta, rossz kapuscseréjük miatt ötmétereshez jutott a házigazda, és mivel Csapó ezt is belőtte, már héttel vezetett. A Rijeka teljesen elkészült az erejével, a zuglói expressz pedig a végjátékban sem fékezett, gólzáporos mérkőzésen megérdemelten nyert 22–13-ra a BVSC.

Amíg Kemény Kristóf csapata hatékony támadójátékával, a Vasas fegyelmezett védekezésére alapozva nyerte meg csütörtök esti mérkőzését, így megőrizte hibátlan mérlegét az Eurokupában. A görög Apollon Szmirnisz a harmadik negyedben ledolgozta háromgólos hátrányát, de a hajrában csak az angyalföldiek találtak be, és 10–8-as győzelmükkel fontos három pontot szereztek. A Honvéd viszont kikapott Olaszországban, az Erdélyi Balázzsal felálló Savona végig vezetve 14–7-re győzött.

VÍZILABDA
FÉRFI EUROKUPA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
BVSC-Zugló–Primorje Rijeka (horvát) 22–13 (4–3, 6–4, 8–4, 4–2)
A magyar csapat gólszerzői:
Mészáros, Tátrai 5-5, Gyárfás 4, Csapó 3, Csacsovszky A., Bundschuh, Balogh, Kovács P., Gál 1-1
Az állás: 1. BVSC 6 (40–32), 2. Sabac 6 (26–28), 3. Hannover 3 (30–29), 4. Rijeka 3 (34–41)

B-CSOPORT. Savona (olasz)–Endo Plus Service-Honvéd 14–7 (4–3, 2–1, 4–1, 4–2). G: Campopiano 4, Figlioli 3, Guidi 2, Bragantini, Djurdjics, Patchaliev, Rocchi, Rizzo, ill. Kevi 2, Ekler Zs., Hessels S., Kiss B., Simon H., Vadovics V.
Apollón Szmirnisz (görög)–A-Híd VasasPlaket 8–10 (2–4, 1–2, 4–2, 1–2). G: Gardikasz, Susiasvili 2-2, Bodganovic, Diplarosz, Koniotakisz, Mokkasz, ill. Burián 5, Sz. Rasovics 2, Batizi, Dedovics, Randjelovics.
Az állás: 1. Vasas 9 pont, 2. Savona 6, 3. Honvéd 3, 4. Szmirnisz 0.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik