Remek játékkal győzte le a TEVA VasasPlaket a Dubrovnikot

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 19:44
Magabiztos győzelmet aratott a TEVA VasasPlaket együttese a férfi vízilabda Euroligában, miután a Komjádi uszodában 11-8-ra legyőzte a horvát Jug Dubrovnikot. A vendégcsapat az elején ugyan vezetett, még kapusuk is gólt szerzett, de 1-2 után már végig a budapestieknél volt az előny.
Tóth Márton (jobbra) három góllal járult hozzá a sikerhez
Czagány Balázs
Tóth Márton (jobbra) három góllal járult hozzá a sikerhez
Tóth Márton (jobbra) három góllal járult hozzá a sikerhez
Czagány Balázs
Tóth Márton (jobbra) három góllal járult hozzá a sikerhez

Igazi presztízsmeccsre volt kilátás a Komjádi uszodában, hiszen a TEVA VasasPlaket ellenfele az előző évi Euroliga-kiírás ezüstérmese, a horvát Jug Dubrovnik volt. A vendégek számára nem volt komoly tétje az összecsapásnak, hiszen várhatóan az utolsó fordulóban megverik az utolsó Ethnikoszt, és ezzel továbblépnek. A Vasasnak azonban még a Honvéddal kell megküzdenie a továbbjutó helyért.

A magyar együttesnek hazai pályán nem megy rosszul a Dubrovnik ellen, hiszen Budapesten az előző két kiírásban megverte a horvátokat, 2004/05-ben pedig döntetlent játszott velük.

Bár a magyar csapat szerezte meg a labdát, a játékvezetők egyből fújtak egy kontrát a Vasas ellen, az ellentámadásból pedig Paulo Obradovic a jobb sarokba vágta a labdát. Szerencsére Varga Dénes egy remek lövéssel gyorsan kiegyenlített.

A folytatásban egy ritkán látható góllal szerzett újra vezetést a Dubrovnik, ugyanis Frano Vican kapus egy lövést hárított, majd remekül vette észre, hogy Nagy Viktor kiúszott kapujából. Nem elég a meglátás, a horvát kapus remekül is dobott kapura, és Nagy csak beleütni tudott a labdába. Kapusgól! (1-2)

A vendég horvátok nem tudták értékesíteni első két emberelőnyüket, a Vasas szerencséjére mindkét esetben a kapuba mentett. A másik oldalon viszont előbb Tóth Márton, majd Steinmetz Ádám is eredményes volt, és első alkalommal vezetett a Vasas (3-2).

A második negyed Varga Dániel óriási góljával indult, majd Steinmetz Ádám talált be, egyből három gól lett a különbség. Sőt, nem telt el két perc a játékrészből, Takács Bálint vízre pattintott lövése után 6-2 lett az eredmény.

A horvátokat teljesen megfogta a kapott gól, az emberelőnyeiket továbbra is képtelenek voltak kihasználni, több mint öt perc eltelt a negyedből, mire végre a kapuba találtak.

A harmadik negyedben is jól játszott a Vasas, továbbra is kimagasló volt a magyar együttes védekezése, ezzel a dubrovnikiak nem tudtak mit kezdeni. A hazai csapat az utolsó játékrészre is megtartotta négygólos előnyét.

A záró nyolc percben hosszú ideig nem láthattunk gólt, mindkét kapus bravúrosan avatkozott többször is közbe. A jeget végül Kovács Róbert törte meg, aki bő három perccel a vége előtt lőtt a kapuba, és alakította 10-5-re az eredményt. A végén kicsit kiengedett a magyar együttese, két gólra feljött a Dubrovnik, de Tóth Márton egy gyönyörű góllal megnyugtatta a magyar szurkolókat, és kialakította a 11-8-as végeredményt.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA

C CSOPORT, 5. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKET - JUG DUBROVNIK (horvát) 11–8 (3–2, 4–1, 2–2, 2–3)
Komjádi uszoda, 2200 néző
V: Margeta (szlovén), Tulga (török)
VASAS
NAGY V. - Katonás, VARGA DÉNES 2, VARGA DÁNIEL 1, STEINMETZ Á. 2, Steinmetz B., Kovács R. 1
Csere: Mátyás 1, TÓTH M. 3, Heinrich, Takács B. 1, Kincses
JUG
Vican 1 - OBRADOVIC 3, Markovic, Buslje, Dobud 1, Boskovic 1, Jokovic 1
Csere: Pecotic, Smodlaka 1, Hrosík, S. Sukno, I. Sukno
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 12/4
Kipontozódott: Katonás (18. p.), Pecotic (22. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik