Jégkorong: a Vasas U12-es csapata harmadszor a kanadai Pee-Wee tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 11:20
Címkék
A korábbi két szereplése után ismét részt vesz a tengerentúli Pee-Wee nemzetközi utánpótlás-jégkorongtornán a Vasas U12-es csapata. A piros-kékek a sportág őshazájában, Kanadában szerezhetnek értékelés tapasztalatokat a világ egyik legrangosabb korosztályos megméretésén. Az első mérkőzésüket hétfő este a francia Grenoble együttes ellen játsszák.

B. V. – utanpotlassport.huA világ egyik legnagyobb presztízsű utánpótlás-jégkorongtornájára utazott a Vasas U12-es együttese a kanadai Québecbe. Az 59. Pee-Wee nemzetközi megméretésen – 2015 és 2017 után – ezúttal száztizenkilenc másik gárda társaságában, harmadik alkalommal vesznek részt a piros-kékek. B. V. – utanpotlassport.huA világ egyik legnagyobb presztízsű utánpótlás-jégkorongtornájára utazott a Vasas U12-es együttese a kanadai Québecbe. Az 59. Pee-Wee nemzetközi megméretésen – 2015 és 2017 után – ezúttal száztizenkilenc másik gárda társaságában, harmadik alkalommal vesznek részt a piros-kékek.

A Vasas U12-es együttes ismét Kanadában vendégeskedik Forrás: Vasas SC
A Vasas U12-es együttes ismét Kanadában vendégeskedik Forrás: Vasas SC

A Vasas U12-es együttes ismét Kanadában vendégeskedik  •  Forrás: Vasas SC

A Vasas együtteséhez néhány dunaújvárosi fiatal is csatlakozott, így vág a roppant színvonalas eseménynek, amelyen ráadásul az egy évvel idősebbek, vagyis az U13-asok között kell helytállnia. A káposztásmegyeriek viszont már egy évvel ezelőtt bizonyították, nem kell őket félteni, akkor harminchat résztvevőből a 11. helyen végeztek.

A csapat vezetőedzője, Hoffmann Attila az Utanpotlassport.hu-nak elmondta, az idén is hasonló szereplésben gondolkoznak, de természetesen nem a végeredmény az elsődleges:
„Kétség sem férhet hozzá, a világ egyik legmagasabb színvonalú korosztályos tornájára utazunk, amelyen nem találkozunk gyenge ellenféllel. Ahogy az előző két alkalommal is, biztosan most is különleges élményekkel gazdagodnak a gyerekek, ez a legfontosabb. Lehetőségük van belekóstolni, milyen az élet a sportág őshazájában, megtapasztalhatják az ottani közeget.”

S hogy mit jelent pontosan a tengerentúli atmoszféra?
„A szervezők évről évre kitesznek magukért. A mérkőzéseket a húszezer férőhelyes Videotron Centerben rendezik meg, NHL-es körítéssel, beleértve például a játékosok bevonulását is. Iyen rendezést még a legjobb felnőttjátékosaink is ritkán tapasztalnak. Ráadásul a találkozókat közvetíti a helyi televízió.”

A gyerekeket a torna mérkőzései mellett változatos programokkal várják, például a helyi csúszdaparkba is ellátogatnak. De mindenekelőtt a mérkőzésekre koncentrálnak. Első összecsapásukat a francia Grenoble gárdája ellen vívják magyar idő szerint hétfőn 21 órakor.

A Vasas U12-es csapatának játékoskerete a kanadai tornára
Barna Olivér, Bejó András, Ecseki Botond, H. Kiss Benjámin, Halóka Gábor, Hajas Bálint, Horváth Alex, Hiezl Balázs, Kiss-Szigeti Máté, Kónya Máté, Kuminka Zsombor, Molnár Botond, Nagy Benjámin, Paska Levente, Piszmann Sándor, Rósa Levente, Rácz Levente, Szemerei Péter, Szőllösi Csaba, Uitz Olivér

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik