Három norvég arany, svéd szenzáció – ez volt a téli olimpia csütörtöki versenynapja

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 07:12
Alpesi sí, curling, gyorskorcsolya, hódeszka, férfi és női jégkorong, műkorcsolya, síakrobatika, sífutás, sílövészet, szánkó, szkeleton – monstre program volt a pjongcsangi téli olimpia első csütörtökén. A magyar sportolók közül alpesi síelőinknek (Hozmann Szonja, Maróty Mariann, Kékesi Márton) és a sífutó Szőcs Emőkének szoríthattunk. Hozmann Szonja a 49. helyen ért célba női óriás-műlesiklásban, Maróty Mariann Mimit kizárták. Kékesi Márton az 53. helyet szerezte meg férfi lesiklásban, Szőcs Emőke 77. lett női 10 km sífutásban. A nap sztorija női biatlonban a svéd Hanna Öberg szenzációs győzelme lövőhiba nélkül, a férfiak egyéni indításos számát a norvég Johannes Thingnes Bö nyerte meg. Véget ért a holland egyeduralom gyorskorcsolyában, a németek tovább dominálnak szánkóban és műkorcsolyában is nyertek egy aranyérmet. A nap legeredményesebb csapata Norvégia 3 aranyéremmel.

A LEGFONTOSABB HÍREK

• Az Aljona Savchenko, Bruno Massot kettős nyerte meg a műkorcsolyában a párosok aranyát a pjongcsangi téli olimpián. A németek világrekordot jelentő pontszámot értek el a csütörtöki szabadkorcsolyázás során. A LEGFONTOSABB HÍREK

• Az Aljona Savchenko, Bruno Massot kettős nyerte meg a műkorcsolyában a párosok aranyát a pjongcsangi téli olimpián. A németek világrekordot jelentő pontszámot értek el a csütörtöki szabadkorcsolyázás során.

• Csütörtökön végre le tudták bonyolítani az eredetileg vasárnapra tervezett férfi lesiklást a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg honfitársa, Kjetil Jansrud előtt. Kékesi Márton az 53. helyen végzett.

A női óriás-műlesikást az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte meg. Hozmann Szonja a 49. helyen ért célba, Maróty Mariann Mimi az 58.-on, de őt utólag kizárták.

• A norvég Ragnhild Haga hatalmas fölénnyel nyerte meg a női 10 km-es sífutószámot. Marit Björgen megszerezte 12. olimpiai érmét, utolérve Björn Daehlie-t. Szőcs Emőke a 77. helyen végzett.

• A nők egyéni indításos 15 km-es sílövőversenyében a svéd Hanna Öberg szenzációs sikert aratott, hibátlan lövőteljesítménnyel – óriási meglepetés! Öberg a szám olimpiai történetében az első bajnok, aki 20/20-at lőtt.

• A férfiak 20 km-es biatlonversenyében a norvég Johannes Thingnes Bö diadalmaskodott.

Gyorskorcsolya férfi 10 000 méteren 5 aranyérem után megtört a holland hegemónia, a kanadai Ted-Jan Bloemen az aranyérmes, Sven Kramer még dobogóra se állhatott.

• Papírforma a szánkó váltószámában: Németország az olimpiai bajnok. Natalie Geisenberger, Tobias Wendl és Tobias Arlt egyaránt négyszeres ötkarikás aranyérmes lett.

A NAP ARANYÉRMESEI
Alpesi sí, férfi lesiklás:
Aksel Lund Svindal (Norvégia)
Alpesi sí, női óriás-műlesikás: Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok)
Gyorskorcsolya, férfi 10 000 m: Ted-Jan Bloemen (Kanada)
Hódeszka, férfi krossz: Pierre Vaultier (Franciaország)
Műkorcsolya, páros: Aljona Savchenko és Bruno Massot (Németország)
Sífutás, női 10 km szabad stílus: Ragnhild Haga (Norvégia)
Sílövészet, férfi 20 km egyéni indításos verseny: Johannes Thingnes Bö (Norvégia)
Sílövészet, női 15 km egyéni indításos verseny: Hanna Öberg (Svédország)
Szánkó, váltó: Németország

KORÁBBI HÍRFOLYAMAINK
FEBRUÁR 8.
FEBRUÁR 9.
FEBRUÁR 10.FEBRUÁR 11.FEBRUÁR 12.FEBRUÁR 13.FEBRUÁR 14.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik