Téli olimpia: Johannes Bőnek két lőhiba is belefért az aranyba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 13:49
null
Johannes Bö nyerte a férfi sílövészetet (Fotó: AFP)
A nőké után a férfi sílövők egyéni indítású versenyét is megrendezték csütörtökön a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a norvég Johannes Thingnes Bö szerezte meg.

 

Hihetetlenül izgalmasan alakult a verseny, mert a norvég már az első lövészet során hibázott egyet, majd ugyan az egyperces hátrányt a negyedik lövészetig ledolgozta, ott újra hibázott. Hiába futott jól, innentől kezdve a többiek kezében volt a sorsa.

Elsősorban az üldözéses versenyt megnyerő francia Martin Fourcade-éban, aki az első 18 lövésénél nem hibázott, s az utolsó kettőben még az is belefért volna neki, ha csak az egyiket rontja el. Csakhogy elhibázta mindkettőt, így aztán még a dobogóról is leszorult.

Ezáltal azokhoz került a labda, akik hibátlanul lőttek. Az egyik ilyen az osztrák Dominik Landertinger volt, aki a negyedik lövészet után még nyolc másodperces előnyben volt, de aztán fokozatosan lassult Bőhöz képest, és a célban már 14 másodperc volt a hátránya.

A másik a horvátból szlovénná váló Jakov Fak volt, akinek csak négy másodperc volt az előnye a norvég előtt, ő azonban nem esett vissza olyan ütemben, mint Landertinger, sőt az utolsó ötszáz méteren csak hat másodpercnyire volt Bö idejétől, és ebből még dolgozott is le, de az aranyhoz ez is kevés volt, be kellett érnie az ezüsttel.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
SÍLÖVÉSZET, FÉRFI 20 KM
1. Johannes Thingnes Bö (Norvégia) 48:03.8 perc (2 lőhiba)
2. Jakov Fak (Szlovénia) +5.5 mp hátrány (0)
3. Dominik Landertinger (Ausztria) +14.2 (0)
4. Sebastian Samuelsson (Svédország) +29.1 (1)
5. Martin Fourcade (Franciaország) +42.4 (2)
6. Benjamin Weger (Svájc) +48.6 (1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik