Téli olimpia: Shiffrin nyerte az óriás-műlesiklást

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER (Budapest)
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 07:01
null
Shiffrin már kétszeres olimpiai bajnok (Fotó: AFP)
Mikaela Shiffrin nyerte meg alpesi síben a női óriás-műlesiklást a pjongcsangi téli olimpián. A 22 éves amerikai a második aranyérmét szerezte meg a játékok történetében.



Nem Shiffrin volt a leggyorsabb az első futamban – a második lett –, hanem az olasz Manuela Mölgg. Azonban a folytatásban az amerikai szenzációsan síelt, habár nem is ez, hanem a műlesiklás a legerősebb száma. Mölgg nem tudta megtartani a kéttizedes előnyét, sőt, csak a nyolcadik pozíciót szerezte meg.

Shiffrin négy éve Szocsiban szerezte meg első ötkarikás elsőségét, akkor szlalomban nyert.

A két magyar versenyző közül Hozmann Szonja a 54., Maróty Mariann Mimi a 65. lett az első futamban. A másodikban inkább biztonsági menetet teljesítettek, hogy mindenképpen végigmenjenek. Így Hozmann a 49., Maróty az 58. lett. Azonban utóbbit később kizárták szabálytalan cipő miatt.

Hozmann Szonja: – Sokkal jobban éreztem a második futamot, bár a pálya még mindig elég rázós, kemény és jeges volt. Viszont nem volt annyira széttűzve, a kaputávolság is hosszabb volt. Nem rossz ez az eredmény. Nem gondoltam, hogy az első ötvenben végzek, elégedett vagyok.

Maróty Mariann Mimi: – Nagyon örülök, hogy mindkét futamon lejutottam, ez mégiscsak egy olimpia nehéz pályával, talán sokkal többet nem is várhattam magamtól, mégsem vagyok teljesen elégedett, hiszen a technikámon még lehet csiszolni.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
ALPESI SÍ, NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 2:20.02

2. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) +0.39
3. Federica Brignone (Olaszország) +0.46
4. Viktoria Rebensburg (Németország) +0.58
5. Marta Bassino (Olaszország) +0.67
6. Frida Hansdotter (Svédország) +1.03
…49. Hozmann Szonja (Magyarország) +19.37
Maróty Mariann Mimi (Magyarország) kizárták

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik