Magyar örömünnep a jégen; Hirscher kollekciója teljes – a téli olimpia keddi versenynapja

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 06:57
null
A nap képe: a döntős magyar férfi gyorskorcsolyaváltó ünneplése (Fotó: AFP)
A XXIII. téli olimpiai játékok keddi versenynapja magyar szempontból kiemelten érdekes volt: döntőbe jutott a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó, továbbjutott a középdöntőbe férfi 1000 méteren Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoangot viszont kizárták. Nem jutott döntőbe a női 500 méteres versenyszámban Keszler Andrea és Jászapáti Petra. Nagy Konrád 1500 méteres gyorskorcsolyában a 29. helyen végzett, alpesi síben Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen zárta a kombinációt. Nyolc aranyérmet osztottak ki, Németország, Kanada, az Egyesült Államok, Hollandia, Olaszország, Svédország, Norvégia és Ausztria ünnepelhet olimpiai bajnokot.

A LEGFONTOSABB HÍREK

Olimpiai döntős a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállításban! Az ellenfelek: Dél-Korea, Kína, Kanada. Február 22-én, csütörtökön a váltó döntője lesz a zárószám, várható kezdés 13.00.

 

Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott elődöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámában, melyet az olasz Arianna Fontana nyert meg. Liu Shaoangot kizárták a férfi 1000 előfutamában egy versenybaleset után. Liu Shaolin Sándor újraindított futamából a negyeddöntőbe jutott, folytatás szombaton 11.44-kor.

• Az időjárás végre engedi versenyezni az alpesi sízőket is, a férfi kombinációt az előző napok szeles kálváriája után meg lehetett rendezni. Az alpesi sí egyik legnagyobb egyénisége, az osztrák Marcel Hirscher életében először ünnepelhetett olimpiai aranyérmet. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35. helyen végzett.

• A hódeszkások női félcső versenyszámát a csupán 17 esztendős amerikai Chloe Kim nyerte meg.

• A férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyszámában holland siker született, Kjeld Nuis révén. A magyar zászlóvivő Nagy Konrád a 29. helyen végzett.

• Sífutásban a női és férfi klasszikus stílusú sprintversenyt bonyolították le. A nőknél a svéd Stina Nilsson, a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo diadalmaskodott. Kónya Ádám a 67. helyen végzett a kvalifikációban, nem jutott tovább.

Kanada nyerte meg a curling vegyes párosok versenyét, a döntőben 10–3-ra legyőzve Svájcot. A bronzérem az Orosz csapaté.

• Női szánkóban német győzelem született Natalie Geisenberger révén.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

A KEDDI ARANYÉRMESEK
Alpesi sí, férfi kombináció:
Marcel Hirscher (Ausztria)
Curling, vegyes páros: Kanada
Gyorskorcsolya, férfi 1500 m: Kjeld Nuis (Hollandia)
Hódeszka, női félcső: Chloe Kim (Egyesült Államok)
Rövid pályás gyorskorcsolya, női 500 m: Arianna Fontana (Olaszország)
Sífutás, férfi klasszikus stílusú sprint: Johannes Hösflot Klaebo (Norvégia)
Sífutás, női klasszikus stílusú sprint: Stina Nilsson (Svédország)
Szánkó, női egyes: Natalie Geisenberger (Németország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik