Real: CR-ék egy hét alatt három Barca-rekordot döntöttek meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.17. 13:23
null
Zakatol a Real Madrid és a BBC (Fotó: Action Images)
Fantasztikus évet és parádés őszi szezont zárhat a BL-címvédő Real Madrid. A királyi gárda a FIFA-klubvilágbajnokság elődöntőjében aratott sikerével 21 mérkőzéses győzelmi sorozatot állított fel.

 

Cristiano Ronaldóék az elmúlt egy hétben három olyan spanyol rekordot is megdöntöttek, amelyek korábban a Barcelona nevéhez fűződtek.

December 9-én, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Ludogorec legyőzésével sorozatban 19 (tétmérkőzésen aratott) győzelmet számlált a Real Madrid, ezzel a Barcelona 18 mérkőzéses rekordját adta át a múltnak. Azóta már 21 sikernél járnak Carlo Ancelottiék.

A Cruz Azul elleni kedd esti sikerrel a Real Madrid spanyol rekordot jelentő 50. győzelmét (szintén tétmérkőzés) aratta 2014-ben, a Barcelona 2012-ben 49 győzelemig jutott.

A mexikói együttes elleni győzelem szült egy újabb spanyol rekordot. 2012-ben a Barcelona 175 gólt szerzett, 2014-ben a Real Madrid 176-nál jár (62 találkozón), és még egy finálé még hátra van. Ez jelen állás szerint mérkőzésenként 2.85 szerzett gólt jelent.

A 176 találatból 106-ot a BBC, azaz a Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo trió szerzett.

A Real Madrid szombaton játssza a klub-vb fináléját, ahol tovább írhatja a rekordokat, illetve a Copa del Rey, a BL-serleg, az UEFA-szuperkupa után megszerezheti negyedik trófeáját az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik