A Real Madrid négy góllal büntette a Cruz Azult

Vágólapra másolva!
2014.12.16. 20:25
null
Sergio Ramos ismét gyönyörű gólt fejelt (Fotó: Reuters)
Története első klub-vb-címére hajt a Real Madrid, ehhez az első lépést a Cruz Azul legyőzésével tette meg a királyi gárda. A mexikóiak nem játszottak rosszul, lőttek kapufát, hagytak ki helyzeteket és egy 11-est is, de a gólokat a Madrid szerezte, Sergio Ramos, Karim Benzema, Gareth Bale és Isco révén.


KLUB-VB
ELŐDÖNTŐ

Real Madrid (spanyol)–Cruz Azul (mexikói) 4–0 (2–0)
Marrákes,
Stade de Marrakech, 45 152 néző. V: Enrique Osses (chilei)
Real Madrid. Casillas – Carvajal, Pepe, S. Ramos (Varane, 64.), Marcelo – Illaramendi, Kroos (Khedira, 73.) – C. Ronaldo, Isco (Jesé, 76.), Bale – Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon: Navas (k.), Pacheco (k.), Coentrao, Arbeloa, Nacho, J. Rodríguez, Medrán, J. Hernández
Cruz Azul: Corona – F. Pinto, Julio Domínguez, G. Flores, Maza – Bernardello, Torrado, C. Giménez (Fabián, 65.), J. Rojas (Valadez, 76.) – Fórmica, Pavone (Barrera, 65.). Vezetőedző: Luis Fernandez Tena
A kispadon: Allison (k.), Yosgart Gutiérrez (k.), R. Chávez, Loeschbor, Alejandro Castro, Báez, A. Vela, P. Torres, Zurdo
Gólszerző: S. Ramos (15.), Benzema (36.), Bale (50.), Isco (72.)

Bizony, egy futballban átlagosan járatos szurkoló számára keveset mond a mexikói Cruz Azul neve, pedig a „kékek" nyolc bajnokságot nyertek odahaza a hatvanas évek végétől kezdve, a kilencvenes évek derekán Oscar Pérez, Youssouf Fofana, Francisco Palencia, Benjamín Galindo, Mauro Camoranesi és a helyi kisisten, Carlos Hermosillo is őket erősítette. 2001-ben José Luis Trejo mester a Libertadores-kupa döntőjébe vezette az Azult, de Juan Riquelme Boca Juniorsával nem bírtak – ez év tavaszán viszont az észak- és közép-amerikai Bajnokok Ligája döntőjének megnyerésével kvalifikálták magukat a klubvilágbajnokságra.

Luis Fernando Tena csapatának magja (Francisco „Maza" Rodríguez, Jesús Corona, Gerardo Torrado) ismerős lehet a közelmúlt nagy tornáiról a mexikói válogatott keretéből, az arrafelé szokásosnak mondható argentin légiós hadat a karmester Christian Giménez, illetve a topligákat is megjárt támadótrió, a Hernán Bernardello, Mariano Pavone, Mauro Formica hármas képviseli – mégsem nekik, hanem a sorozat rangjának szólt az, hogy Carlo Ancelotti a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, egy csöppet sem tartalékolva.

Nem tartalékoltak Cristiano Ronaldóék sem: a portugál zseni és Karim Benzema is kihagyott egy-egy helyzetet az első tíz percben, majd Toni Kroos beadása után a kupaspecialista Sergio Ramos négy mexikói közül is a kapuba talált fejjel az ötösről. 1–0!

A mexikóiak csöppet sem futballoztak megilletődötten, különösen Fórmica igyekezett, de egyszerűen túl sok hibával futballoztak ahhoz, hogy kihasználják a spanyol csapat „visszaállását". A Real meg túl jó formában játszik mostanában ahhoz, hogy ne büntesse meg az ellenfél hibáit: a 36. percben Dani Carvajal klasszis előkészítése után Karim Benzema is betalált (2–0).

Iker Casillas pedig túlságosan is felpörgött a közelmúltban ahhoz, hogy kósza 11-esekkel be lehessen venni kapuját: a veterán Gerardo Torrado két büntetőt is értékesített már a tornán, de nem eléggé pontos lövését most kivédte a spanyol. Annyira megzavarta az eset a mexikói csapatot, hogy Pavone azt sem tudta kihasználni, hogy Asier Illarramendi előzékenyen majdnem gólpasszt adott neki, a csatár egyszerűen megijedt a kifutó Casillastól...

A szünet után egy sokpasszos akcióval gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Real: Gerardo Flores ismét hibázott, akár csak az első két találat előtt, Isco, Benzema és CR pedig szépen előkészített Gareth Bale-nek, aki közelről a hálóba fejelt. 3–0!

Klub-vb döntős lett a Real Madrid, amely először nyerheti meg a Világkupát felváltó sorozatot.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy betalál-e a kapuba Ronaldo (gyilkos erejű szabadrúgással és rabonával is próbálkozott, hiába; de ha nem is jött össze a portugálnak a gól ezen az estén, adott egy újabb asszisztot, ezúttal Iscónak: 4–0), és eljut-e a szépítésig a Cruz Azul (a válasz nem, a csereként beállt Pablo Barrera megdöngette azért a kapufát).

Minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 21. győzelmét aratta a Madrid – ez utóbbi műfajban már csak a brazil Curitiba előzi meg, no és az 1970-es évek elején az NBA-ben egy 33-as szériát összehozó Los Angeles Lakers...

PERCRŐL PERCRE

A másik elődöntő. December 17.: Auckland City (új-zélandi)–San Lorenzo (argentin).

TOVÁBBI KLUB-VB-MENETREND ITT!

Bejutott tehát az újjászervezett sorozat fináléjába a Real, történetesen történelme során először.

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, DÖNTŐS A REAL!

90. perc Jesé ennek örömére jobbal 16-ról milliméterekkel lő a jobb alsó mellé.

90. perc Két perc a ráadás.

89. perc Bale kiharcol egy szabadrúgást CR-nek, aki jobbal 25-ről, kissé balról a kapu közepébe lőne, de Corona jobbra ledőlve kiüti a gyilkos erejűt.

85. perc Pepe nem figyel, de az ötösről Valadez az égbe fejeli Barreto jobb oldali beadását.

84. perc KAPUFA! Khedira ötméteres fejese a jobb oldali kapufa tövén csattan! CR passza után Jesé adott be balról, ballal.

80. perc Torrado passza után Fórmica 23-ról elereszt egy balost, Casillas meg balra ledőlve fogja a labdát.

78. perc
Flores fejel nem sokkal a léc fölé nyolcról egy bal oldali szögletet.

76. perc Jesé Rodríguez váltja Iscót. Rojast meg Ismael Valadez.

75. perc
Maza nagyot lök Benzemán, de ilyen állásnál ezért nem jár bünti.

73. perc Kroos le, Sami Khedira be.

Nem a Gerardók meccse, de ezt már a szünetben leszögeztük. Álláspontunk azóta sem került módosításra.

72. perc NÉGY NULLA! CR balról tökéletesen ível ISCO elé a 16-osra, aki kicselezi Torradót, és pár lépés után három védő közül jobbal a jobb alsóba lő. 4–0!

71. perc Casillas meg fogja Torrado hétméteres fejesét.

70. perc Corona rádől a jobb sarok előtt Benzema 16-os előtti lövésére.

67. perc KAPUFA! Barrera gondol egyet, kicselezi Marcelót, majd jobbal 22-ről a jobb oldali kapufát találja telibe, félmagas lövéssel.

65. perc Giménez és Pavone le, Marco Fabián és Pablo Barrera be.

64. perc A talán kisebb sérülést összeszedő Ramos le, Raphael Varane be.

62. perc Ramos szereli gyönyörűen Fórmicát az ötös jobb sarka előtt, a villámgyors kontrából CR hatalmas helyzetből, 11-ről telibe trafálja Bale passza után Coronát! Rabonából!

61. perc BALE! CR jobbról jobbal gyönyörűen kanyarint a walesi fejére, aki öt méterről éppen a kapus ölét találja el.

59. perc A szöglet után CR ollózik, de csemege a kapusnak. A kontrából Fórmica bemutat egy dupla cukaharát az ötösön Carvajal mellett, de ezért nem jár most büntető.

58. perc Maza ment gyönyörűen a 16-os és Bale előtt, becsúszva. Egyben nem kis kockázatot vállalva.

Isco Florestől szerzett labdát. Ez nem az ő napja, mit mondjunk...

50. perc HÁROM NULLA, ISKOLAJÁTÉK! Isco indítja Benzemát, aki két bekk között is megtartja a labdát, futtatja a balon CR-t, aki lágyan középre ível, a bal oldali kapufa elől, három lépésről GARETH BALE a kapu közepébe fejel úgy, hogy a labdába belekap még a menteni igyekvő Pinto is. 3–0!

Legalábbis Ancelotti szerint.

Nem hiába ő a világ legjobb jobbhátvédje.


48. perc
Belehúz a CA, de Marcelo minden rohamot visszaver.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Nem a Gerardók meccse, az biztos: Flores két gólban is csúnyán benne volt, Torrado meg 11-est hibázott...

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. perc Asier Illaramendi ad majdnem gólpasszt Pavonének, de 11-ről az ék egyszerűen Casillasba gurítja a labdát... CR 22 méteres szabadrúgása meg a bal felső fölé megy.

42. perc Giménez fejel a léc fölé nyolc méterről.

Casillas a hétvégén is fogott egy 11-est, előtte 2011-ben tett ilyet utoljára a bajnokságban. Rákapott az ízére...

Pedig a veterán szűrő (egykori Sevilla-játékos) két 11-est már értékesített ezen a tornán.

40. perc IKER CASILLAS kivédi Gerardo Torrado jobb sarok felé tartó, félmagas lövését.

39. perc TIZENEGYES! Fórmica indítja a 16-os elől Pavonét, akinek nyakára Sergio Ramos ráteszi kezét, a csatár meg jól érzi, hogy ilyenkor el kell esni.

36. perc KETTŐ NULLA! Carvajal két embert kicselez a jobbon, a harmadik, Fausto Pinto mellől középre ad, ahol KARIM BENZEMA megelőzi Florest, és az ötösről a kapus lába között a kapu közepébe lő. 2–0!

35. perc Bale keresztpasszát Benzema ellövi ballal a kapu előtt keresztbe, az ötös bal csücske elől.

34. perc
Marcelo tisztára játssza magát a balon, beívelése azonban ismét a jól kimozduló kapusé.

31. perc
Spanyol ellencsapás, Corona azonban kipiszkálja a jobb sarok elől Isco 16-os előtti lapos lövését.

31. perc
Ismét Fórmica cselezget, az ötös jobb sarka elől Pavone lő, de ezt a kísérletet is blokkolja Marcelo.

30. perc
Fórmica két jó passz után lőne most a 16-os elől, de Ramosszal ő sem kukoricázhat.

28. perc HELYZET!
Rojas lő az ötös jobb sarka elől Fórmica passza után, de Marcelo és Ramos közös erővel, letérdelve blokkol!

Középen Gareth Bale nekifut Rojasnak, kézzel mellbe löki, majd fejét fogva elterül... Érdekes jelenet, az szentigaz.

24. perc
Kroos jobb oldali szögletét kifejeli Benzema elől Maza.

22. perc
Mauro Fórmica tovább melegíti Casillast egy harmatosnál is harmatosabbal.

20. perc
Marcelo bal oldali beadása Coronáé.

18. perc Giménez szabadrúgásáról éppen csak lemarad a bal kapufa mellett Domínguez.

Ezért a gólért nem fogják megdicsérni a későn mozduló Coronát, de Domínguezt, Hernán Bernardellót, Gerardo Florest és Mazát sem léptetik elő jutalomképpen.

15. perc VEZET A REAL MADRID! Kroos jobb oldali szabadrúgására SERGIO RAMOS érkezik legjobban az ötösön, három védőt és a kapust is megelőzve a jobb felsőbe fejel. 1–0!

11. perc CR lövése csemege Coronának, majd Benzema jobbal, 18-ról Maza mellől milliméterekkel téveszti el csak a jobb alsót. Jobbal.

9. perc
Joao Rojas megveri a jobbon Marcelót, Iker Casillas kivetődve rúgja el a labdát kapuja és Mariano Pavone elől.

6. perc Corona lehalássza Toni Kroos ívelését Pepe fejéről a kapu előterében.

5. perc Ez sem rossz: Christian Giménez ível jobbról egy szabadrúgást az ötösre Julio César Domínguez fejére, de célt téveszt a mexikói.

3. perc MIT FOGOTT JESÚS JOSÉ CORONA! Dani Carvajal jobbról a túlsó kapufához ível, Karim Benzemához, aki középre fejel Cristiano Ronaldóhoz, aki elsőre a bevetődő Mazába lő, majd ballal, négyről a balra ledőlő kapusba püföli a labdát!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A spanyolok tiszta fehérben, a vendégek kék-pirosban.

Egy kis örökmérleg: a két csapat még nem találkozott egymással.

JÖTTEK-MENTEK! Nincs ilyen.

Az izomsérüléssel bajlódó James Rodríguez mellett a Cornella elleni kupamérkőzésen agyrázkódást szenvedő Sami Khedira is elutazott a csapattal Marokkóba, és Carlo Ancelotti elmondása szerint mindketten bevethetőek lesznek, ha a Real Madrid bejut a klub-vb szombati döntőjébe. Ehhez a Western Sydneyt a hosszabbításban 3–1-gyel kiejtő, mexikói Cruz Azult kellene legyőznie az elődöntőben, ami persze korántsem ígérkezik lehetetlen feladatnak, főleg, hogy a spanyolok húsz mérkőzés óta csak nyernek. Érdekesség, hogy a Real még sosem nyerte meg a 2000-ben kiírt sorozatot, az elődnek számító Interkontinentális Kupát ellenben háromszor is elhódította.

Carlo Ancelotti együttese ebben a naptári évben három trófeát nyert eddig, a Király-kupáét, a Bajnokok Ligájáét és az európai Szuperkupáét.

Eredetileg Rabatban lett volna az elődöntő kedden, azonban a pálya állapota meglehetősen rossz lett a heves esőzések és a Cruz Azul–Western Syndey Wanderers mérkőzés miatt.

A szervezők közleménye szerint a meccset így körülbelül 400 kilométerrel odébb, Marrákesben rendezik meg magyar idő szerint 20.30 órakor.

KLUB-VB-MENETREND ITT!

A mexikói Cruz Azul a rendes játékidő legvégén táncolt vissza a szakadék pereméről, és hosszabbítást követően végül 3–1-re legyőzte a Western Sydney Wandererst a labdarúgó-klubvilágbajnokság szombat késő esti negyeddöntőjében.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–CRUZ AZUL KLUBVILÁGBAJNOKI ELŐDÖNTŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik